Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Natalie Dayn kultaranne siivitti Catzin voittoon Pontevasta

Jos joku odotti Naisten Korisliigan ensimmäisestä välierästä tahmeaa ja hidasta, kyttäilyyn keskittyvää koripalloa, hän pettyi pahemman kerran. Catz ja Hyvinkään Ponteva järjestivät nimittäin sellaisen vauhtisirkuksen, ettei Urheilutalolla ole tällä kaudella kovin montaa vastaavaa nähty. Voittajaksi selviytyi lopulta Catz, joka tehopelaajansa Natalie Dayn johdolla kiihdytti vierailijoiltaan karkuun ja otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan lukemin 77-63 (39-32).

Catzin fanileirissä on viimeiset päivät aprikoitu, miten kahden viikon huilitauko vaikuttaa joukkueen otteisiin, etenkin kun HyPo on sarjan kuumin joukkue tällä hetkellä kaadettuaan Vimpelin Vedon selvästi kolmen ottelun puolivälieräsarjassa. Fanien iloksi emännillä ei ollut huolen häivää, vaan kissapaidat saivat tossunsa kulkemaan heti avaushyökkäyksestä lähtien.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista ja tilannerikasta koripalloa, johdon vaihtuessa puolin ja toisin. Hyvinkääläiset pääsivät hieman enemmän korin alle kuin Catz, jolta puolestaan onnistuivat kaukoheitot kiitettävästi. Day oli taukoon mennessä heittänyt jo 22 pistettä, selvästi eniten kotijoukkueen pelaajista. Aleighsa Welch raapi tuttuun tapaansa levypalloja ja Roosa Kosonen tehtaili tärkeitä pisteitä.

- Sarja on aloitettu ja onnittelut Catzille voitosta, Pontevan valmentaja Miikka Sopanen kehui. He heittivät tänään upeasti eritoten kaukaa, emmekä saaneet etenkään Dayta millään kuriin. Heidän rutiininsa on vain niin loistava. Pelasimme itsekin aika hyvin, mutta ”aika hyvä” ei riitä välierissä, joten meidän pitää palata sorvin ääreen.

Toiselle jaksolle asteli päättäväinen kissalauma, jota ei edes hetkauttanut Welchin loukkaantuminen. Vaikka Catz-kippari saikin pari kovaa iskua ja nilkutti parketilla paikoin erittäin tuskaisen näköisenä, ei hän suostunut jättämään peliä kesken, vaan hämmensi tehokkaasti Pontevan peliä molemmissa päissä kenttää. Penkiltä tullut Miina Lapila nousi tärkeään rooliin koreillaan ja Veera Pirttinen puolusti ennakkoon kovana heittäjänä tiedetyn Henna Salomaan lähes pimentoon. Viimeisellä neljänneksellä vierailijat pääsivät kaunistelemaan tilastoja, mutta voittajasta ei ollut enää siinä vaiheessa epäselvyyttä.

- Olen tyytyväinen voittoon, Mika Haakana totesi. Meillä oli ehkä vähän käynnistymisvaikeuksia. Levypallopeli on erinomaista ja kokonaisuutena pelasimme 40 minuuttia erittäin hyvin. Natalielta loistava peli, monipuolista tekemistä.

Catzin parhaana palkittiin ansaitusti Day, joka heitti kauden ennätyspisteensä (31) ja noukki 10 levypalloa. Welch (5/15/8) keskittyi korintekoa enemmän luomaan tilanteita muille ja hänen hienoista syötöistään pääsivät nauttimaan niin Kosonen (13/6) kuin Valencia McFarlandkin (11/6/5). HyPon parhaaksi valittiin Salomaa (12/3/2), mutta myös Taru Tuukkanen (16/10/3) ja Jazmine Perkins (10/2) aiheuttivat vaivaa kissapuolustukselle.

Catz ja HyPo ottavat yhteen seuraavan kerran tiistaina Hyvinkäällä. Catz järjestää otteluun fanikuljetuksen, mikäli halukkaita on riittävän monta. Jos siis tunnet tarvetta lähteä kannustamaan kissoja kohti finaaleja, ilmoittaudu mahdollisimman nopeasti fanikyydin mukaan.

Catz tänään: McFarland, Rantalainen, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Kalin, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
31.3.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy