Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Karoliina Rytkönen hautasi heitoillaan Kouvottarien pudotuspelihaaveet

Ennakkoasetelmat: Catz on varmistanut runkosarjan voiton jo pari viikkoa aiemmin, kun taas Kouvottaret saapuu Lappeenrantaan kahden pakkovoiton asemassa. Espoo Basket Team menisi keskinäisissä otteluissa edelle viimeistä pudotuspelipaikkaa jaettaessa, joten Kouvottarien pitää paitsi voittaa Catz ja Ponteva, myös saatava vetoapua niin, että EBT häviäisi joko Peli-Karhuja tai Pontevaa vastaan. 

  1. neljännes (15-13): Kouvottaret tekee pelin täsmälleen yhtä vaikeasti Catzille kuin ennakkoon odotettiin. Aleighsa Welch ja Natalie Day hallitsevat ilmatilaa levypallopelissä ja Veera Pirttinen rankaisee kahdesti kaaren takaa, mutta hyvän heittopaikan löytäminen on vaikeaa. Kouvottaret pelaa kaiken hyökkäyspäässä odotetusti Brittany Carterin kautta, mutta Catz on puolustuksessa ajan tasalla.
  1. neljännes (28-26): Veera Pirttinen kairaa ottelun kolmannen kolmosensa heti jakson alkajaisiksi, mutta ensimmäiset kolme minuuttia mennään Kouvottarien komennossa. Kouvottaret kiertää Catzin palloskriinipuolustuksen ja monitoimikone Carter kellottaa huomaamattakin 13 pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Catz-käskijä Mika Haakanan aikalisän jälkeen joukkueet puolustavat toisensa juoksuhautoihin useamman minuutin ajaksi, kunnes Valencia McFarland säkittää hyppyheitollaan Catzille kahden pisteen taukojohdon.
  1. neljännes (44-33): Catz puolustaa Kouvottarien hyökkäyksen umpeen ja Natalie Day pakottaa kahdella kakkosella vieraat aikalisälle. Coach Mika Hartosen käärmekeitot eivät kuitenkaan tehoa, vaan edessä on kouvolalaisittain synkkä kolmeminuuttinen: Kouvottaret menettää pallon viidesti ja Welch-McFarland-duo nostaa eron 11 pisteeseen (39-26). Jakson toisen aikalisänsä jälkeen Kouvottaret tiivistää puolustustaan ja saa pari elintärkeää koria aikaiseksi, mutta Vilma Kesäsen pitkän kakkosen ja Roosa Kososen kolmosen ansiosta kotijoukkue pitää 11 pisteen kaulan.
  1. neljännes (62-59): Kouvottaret pääsee kolmesti peräkkäin helposti korin alle ja Catz joutuu turvautumaan aikalisään. Natalie Dayn kolmeen pisteen heitto palauttaa eron kymmeneen, mutta seuraavilla minuuteilla Catz sotkeutuu omaan käpäliinsä hyökkäyksessä ja Kouvottaret löytää rytminsä D’Asia Chambersin perättäiskolmosilla. Kun jakso on puolivälissä, Kaisa Lindin kolmen pisteen heitto palauttaa valtikan Kouvottarille ja Catzin aikalisälle tilanteessa 49-50. Kummallakin joukkueella on etsikkoaikansa, mutta sankariksi nousee Karoliina Rytkönen, joka upottaa viisi pistettä perättäisissä hyökkäyksissä lähes identtisistä paikoista ja hakee lisäksi pallonriiston. Chambers ja Carter tuovat Kouvottaret vielä heiton päähän, mutta McFarlandin rohkea ajo ja Welchin vapaaheitot lisäävät voittoja Catzin sarakkeeseen.

Ottelun ratkaisu: Catzilla on ollut pitkin kautta tapana lyödä perustekemisellään vastustajansa kanveesiin kolmannella neljänneksellä. Niin oli käydä myös keskiviikkona, jolloin Catzin puolustuspelaaminen ja pelaajarotaatio imivät täysin voimat Kouvottarilta. Kouvottarien osoitettua luonteensa ja noustua rinnalle nousi kotijoukkueen laajasta pelaajarotaatiosta Karoliina Rytkönen esille jäätävillä ratkaisuillaan. Lisäksi Catzin jäätävä rutiini tiukkojen otteluiden kääntämisestä sekä kaksikon Welch-Day levypallopelaaminen lupaavat hyvää jatkoa ajatellen.

Mitä seuraavaksi:
Kouvottaret menetti tappion myötä teoreettisetkin mahdollisuutensa edetä jatkoon, joten joukkueen kausi päättyy lauantaina Hyvinkään Pontevan vieraana. Catz puolestaan päättää runkosarjansa lauantaina pudotuspelipaikkansa jo varmistanutta Vimpelin Vetoa vastaan. 

Catz: Aleighsa Welch 21/16/5 syöttöä, Natalie Day 12/9, Valencia McFarland 10/7/4 syöttöä, Veera Pirttinen 9/4/3 syöttöä, Karoliina Rytkönen 5/4/3 syöttöä/2 riistoa.

Kouvottaret:
Brittany Carter 20/10/5 syöttöä, D’Asia Chambers 12/4, Layne Murphy 8/10, Veera Välimaa 6/5.

Ottelutilastot ja kommentit: http://korisliiga.fi/naiset/game/?game_id=3163465&season_id=97965

 

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy