Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Loistavasti aloittanut Catz oli lähellä menettää voiton Hongalle

Tapiolan Hongan ja Catzin välinen Naisten Korisliigan ottelu oli melkoista vuoristorataa, jossa joukkueiden pelaamisen taso vaihteli varmasti enemmän kuin kertaakaan tällä kaudella. Ensimmäinen puoliaika oli kissojen selvää dominointia, kun taas toisella jaksolla kenttätapahtumia hallitsi suvereenisti Honka. Wilesia Hardyn askelrike Catzin korin alla kaksi sekuntia ennen loppua pelasti lopulta voiton kissoille luvuin 66-68 (25-40).

Forssaa vastaan sunnuntaina tahmeasti liikkunut Catz tuli tämän illan peliin hyvällä sykkeellä ja peli-ilmeellä. Pallo ja pelaajat liikkuivat aktiivisesti ja heittopaikkoja luotiin kärsivällisesti. Kun samaan aikaan Hongan heitto kangerteli ja levystä kimmonneet pallot päätyivät vieraiden hyppysiin, pystyi Catz nykäisemään selvän johdon jo hyvissä ajoin. Tauolle mentäessä kaikki näytti hyvältä ja kissojen ailahtelevaisuus poispyyhkäistyltä.

Kolmannen neljänneksen alussa vieraat näyttivät menevän menojaan, kun ensin Valencia McFarland linkosi kolmosen pohjaan ja sitten Roosa Kosonen nosti kaksi pistettä lisää, jolloin Catzin johto oli kasvanut jo kahteenkymmeneen. Sitten tapahtui jotain odottamatonta ja kissojen kone alkoi yskiä. Honka hiipi vaivihkaa lähemmäs ja viimeiselle lyhyelle tauolle mentiin vieraiden yhdeksän pisteen johtoasemassa.

- Meillä oli oikein hyvä alku, Mika Haakana totesi, joskin meillä oli myös läpi pelin ongelmia palloscreeneissä, joista emme saaneet oikein mitään aikaan. Kolmannen neljänneksen alussa oli sauma karata, mutta sitten kävi sama kuin Forssaa vastaan: puolustukseen palaaminen oli heikkoa ja Honka pääsi iskemään nopeilla ja puolinopeilla. Otan omaan piikkiini, etten lähtenyt peluuttamaan laajemmalla ryhmällä, nyt meni turhan kapeaksi. Pitää katsoa, miten tuon hoitaa ensi viikon peleissä.

Viimeinen neljännes tarjosi molempien joukkueiden kannattajille melkoista nitroilua. Catzin johto kutistui kutistumistaan ja hieman alle minuutti ennen loppua emännät nousivat lopulta rinnalle. McFarlandin hienosti nostama kahden pisteen kori vain 34 sekuntia ennen loppua vei vieraat johtoon, jota espoolaiset eivät enää onnistuneet kuittaamaan. Kotijoukkueelle tappio tarkoitti sitä, että Peli-Karhut voi huomenna nousta sarjataulukossa sen kantaan, mutta keskinäisten otteluiden ansiosta Honka pysyy vielä kotkalaisten edellä. Pistemenetyksiin sillä ei ole enää varaa, sillä PeKan ennakkoon ajateltuna helpompi loppuohjelma antaa heille etulyöntiaseman kahdelle viimeiselle runkosarjakierrokselle.

Hongan selkeä ykkönen oli sarjan kotimaisiin tähtipelaajiin lukeutuva Heta Korpivaara (27/7/1), joka kannatteli ensimmäisellä puoliajalla espoolaisia lähes yksin. Hardy vaelsi ensimmäisen puoliajan varjojen mailla, mutta piristyi lopussa ja saalisti tupla-tuplan (17/15/4/2 riistoa). Catzin tehotykki oli niin ikään tupla-tuplan tehnyt Aleighsa Welch (30/12/4), mutta myös Kosonen (14/3/2) pääsi kaksinumeroisiin pistelukuihin. Natalie Day oli tänään erityisen tehokas omassa kenttäpäädyssä, josta todisteena 10 puolustuspään levypalloa ja neljä torjuntaa.

Catzin toiseksi viimeinen runkosarjan ottelu on keskiviikkona Urheilutalolla Kouvottaria vastaan. Ottelu alkaa kello 18:30 ja kuten aiemminkin, kaikilla LUT:n ja Saimian opiskelijoilla on Total Trivian sponsoritarjouksen ansiosta peliin vapaa pääsy. Myös kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät katsomoon ilman pilettiä. Tervetuloa!

Catz tänään: McFarland, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Kalin, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
9.3.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy