Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Nihkeästi pelannut Catz nousi runkosarjan voittoon viimeisillä minuuteilla

Lappeenrannan Catzin onnistui kuin onnistuikin kavuta Forssan kokoisen vuoren yli ja varmistaa Naisten Korisliigan runkosarjan voitto tänään Urheilutalolla, jossa se oli vierailevaa Alkua vahvempi luvuin 69-61 (25-24). Ensimmäiset kolme jaksoa tahmein tassuin vaeltaneet kissat piristyivät vasta viimeisellä neljänneksellä, ottivat vieraiden yhdeksän pisteen eron kiinni ja nappasivat pisteet kotiin. Tämä tarkoittaa Catzin osalta sitä, ettei viimeisillä runkosarjan peleillä ole sille enää merkitystä, kun taas forssalaisten taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta jatkuu vielä ensi viikollakin.

Keskiviikkona Peli-Karhujen jyräämäksi jääneet kissat aloittivat tänäänkin nihkeästi. Vasta kun Mika Haakana kokosi ryhmänsä aikalisään, alkoi joukkueen otteet hieman aueta ja heitotkin löytää taas tiensä korisukkaan. Ei kuitenkaan niin hyvin, että se olisi pystynyt karistamaan vierailijat pois kannoiltaan, vaan forssalaiset kirivät Catzin johtotilanteet yksi toisensa jälkeen tasoihin. Tauolle mentiin varsin tasaisissa lukemissa 25-24.

- Meidän alkumme oli vähän tahmea, vaikka ihan hyviä heittopaikkoja saimmekin luotua. Forssan kovuus ei ollut mitenkään yllätys, he ovat pelanneet hyvin viime aikoina ja parantaneet toteutusta kummassakin päässä kenttää, Haakana aprikoi.

Myös toinen jakso alkoi kissoilta huonosti. Valencia McFarlandin läpiajosta nostamat kaksi pistettä eivät avanneet emäntien peliä, vaan pikemminkin innoittivat forssalaisten tähden, amerikkalaisen Mia Loydin esittämään parastaan. Loyd nakkeli palloa sukkaan paikasta kuin paikasta ja vaikka Catzin onnistui kerta toisensa jälkeen päästä parin pisteen päähän, Loydin ranne kaunisteli lukemia kotijoukkueen kannalta väärään suuntaan.

Catz kuitenkin käänsi pelin itselleen viimeisen neljänneksen loppupuolella. Kapteeni Aleighsa Welch otti ryhmän reppuselkään ja alkoi takoa palloa koriin hyvällä prosentilla. Natalie Day linkosi tärkeitä pisteitä ja Veera Pirttisen upottama kolmonen jäi lopulta ottelun voittokoriksi. Forssalaiset yrittivät tiukasti loppuun asti, mutta eväät loppuivat tällä kertaa kesken.

- Pelimme oli tänään aika samankaltaista kuin viikolla Honkaa vastaan, forssalaisten valmentaja Risto-Matti Rousku totesi. Olen tyytyväinen puolustuspeliimme, mutta se ei riittänyt. Viimeisellä jaksolla intensiteetti putosi ja Catz pääsi voittoon. Meillä ei ollut lainkaan huono viikko, mutta palkinto jäi silti saamatta.

Catzin parhaana palkittiin kannattajien helmikuun pelaajaksi valitsema Welch, joka nappasi tupla-tuplan (24/13/2). Myös McFarland teki tupla-tuplan (17/10/5/4 riistoa). Virhetilin kanssa tuskaillut Day heitti 12 pistettä ja otti 6 levypalloa, Pirttisen lingotessa 10 pistettä ja hakiessa levypallon seitsemästi. Forssalaisten ylivoimainen ykkönen oli Loyd (33/6/6/3 riistoa), mutta myös Meral Bedredtin (4/2/3) taisteli uhrautuvasti.

Catzin seuraava peli on tulevana perjantaina Tapiolan Honkaa vastaan ja seuraavan kerran kissoja voi ihailla Urheilutalolla viikon päästä keskiviikkona, kun vastaan asettuu Kouvottaret.

Catz tänään: McFarland, Rantalainen, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Kalin, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
4.3.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy