Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Tasaisesti suorittanut PeKa peittosi Catzin toistamiseen

Kotkan Peli-Karhut onnistui juottamaan Catzille toistamiseen tappion karvasta kalkkia tällä kaudella, kun se oli kotihallissaan kissoja parempi lukemin 74-43 (35-25). Näin PeKan kiri kohti runkosarjan toista sijaa ja suoraa välieräpaikkaa sen kuin kiihtyy, kun taas Catzille tappio tarkoitti sitä, että sen runkosarjan voittojuhlat siirtyivät aikaisintaan sunnuntaina pelattavaan FoA-otteluun.

Catz lähti illan koitokseen ilman sairastunutta kapteeniaan Aleighsa Welchiä, mikä näkyi heti alusta alkaen kissojen korinaluspelaamisessa. Akilah Sims ja Megan Mullings myllyttivät emännät vajaassa kolmessa minuutissa 10-0 johtoon, jonka seurauksena Catzin valmentaja Mika Haakana otti aikalisän ja jakoi pelikäskyt uudelleen. Se auttoi ja piakkoin kissalauma nousi jo pisteen päähän vastustajastaan. Valitettavasti myös PeKan luotsi Roope Mäkelä sekoitti pelipakkansa uudelleen, eikä sen jälkeen Catzilta tahtonut onnistua oikein mikään. Pisteen ero kasvoi muutamassa minuutissa kymmeneen ja niinpä tauolle mentiin PeKan johtaessa luvuin 35-25.

Ottelu ratkesi lopullisesti kolmannen neljänneksen alkuvaiheilla, kun kotijoukkue onnistui paikoistaan huomattavasti vierailijoitaan paremmin. Huolimattomasti hyökännyt Catz ajoi hyökkäyspäässä kerta toisensa jälkeen korinalusmiinaan, kun taas PeKa pystyi puhkomaan kissojen puolustuksen nopeilla pallon siirroilla ja tarkoilla heitoilla. Ero kasvoi kasvamistaan ja kun loppusummeri viimein armahti vieraat, oli heidän saldonaan kauden heikoin pistemäärä – edellisellä Kotkan vierailuilla Catzin onnistui saada 46 pistettä. Onneksi tämän iltainen tappio ei ratkaissut sarjasijoitusten suhteen mitään, vaan Catz voi lähteä varsin paineetta sunnuntaiseen kotiotteluun.

- Vaikeaa oli, peli ei pysynyt kasassa, Haakana myönsi. Alku oli vaikea ja PeKa pääsi etenkin ensimmäisellä jaksolla rokottamaan nopeilla ja puolinopeilla hyökkäyksillä, emmekä me saaneet luotua etua missään paikoissa. Hyökkäyspeli oli kauttaaltaan liian levällään ja toteutus huonoa. Mutta tällaista sattuu, toivottavasti pääsemme taas kohta harjoittelemaan koko joukkueen kanssa, nyt puolet ryhmästä on kärsinyt sairastelusta viime aikoina.

PeKan parhaana palkittiin tarkasti heittänyt ja illan kovimmat pisteet tehnyt Anissa Pounds (17/6/2). Sims (14/12/1) ja Daisha Simmons (13/12/9/3 riistoa) kirjauttivat itselleen tupla-tuplan, Mullingsin lingotessa emännille 16 pistettä. Catzin paras oli ainoana kaksinumeroisiin pisteisiin päässyt Natalie Day (16/6/4 riistoa), hänen jälkeensä eniten pisteitä nakutti etenkin alussa hyvin viimeistellyt Vilma Kesänen (7/2/3).

Yksi tappio ei ketään kaada, vaikka kirpaiseekin. Nyt Catzin on parasta nollata tilanne, lakata ajattelemasta mahdollista runkosarjan voittoa ja suunnattava katseensa sunnuntain Forssa-otteluun, sillä silloin on vastassa pudotuspelipaikasta kovaa vääntöä käyvä ryhmä. Toivoa sopii, että kissat saavat siihen otteluun parhaan mahdollisen ryhmän jalkeille.

Catz tänään: McFarland, Rantalainen, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Kalin, Kesänen.

Kari Glödstaf
28.2.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy