Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz piti HyPon takanaan jännitysnäytelmässä

Lappeenrannan Catz ja Hyvinkään Ponteva tarjosivat lähes 300-päiselle koripalloyleisölle jännitysnäytelmän, jollaisia ei kissojen kotihallissa ole tällä kaudella juuri nähty. Vauhdikas koripalloilta päättyi lopulta Catzin voittoon luvuin 78-69 (46-30), mutta välillä kotijoukkueen kannattajat saivat pureskella toden teolla kynsiään, sen verran lähellä Ponteva vielä muutama minuutti ennen loppua oli.

Alku oli Catzilta melkoinen tyrmäys. Joukkue nykäisi reilussa kolmessa minuutissa 12-0 johdon, ennen kuin Henna Salomaa pääsi avaamaan vieraiden pistetilin vapaaheittoviivalta. Se ei vielä herättänyt heitä, vaan Catz pääsi hyödyntämään laiskasti pelanneen hyvinkääläisryhmän puolustusvirheet yksi toisensa jälkeen. Toisessa päässä kissapuolustus piti rivinsä tiiviinä ja eron taukoon saakka reilussa kymmenessä pisteessä. Pontevan valmentaja Miikka Sopanen ruoskikin omiaan armotta.

- Catz oli merkittävästi parempi. Me aloitimme surkeasti, olimme tyhmiä ja arkoja ja se on huono yhdistelmä. Ekan kympin jälkeen olin varma, ettemme voita tätä ottelua. Loppu oli kosmetiikkaa.

Toinen puoliaika alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi. Catz kasvatti johtonsa parhaimmillaan jo 21 pisteeseen, eikä mikään antanut odottaa vieraiden loppurynnistystä. Se kuitenkin saatiin ja vieläpä hieman yllättäen, sillä Sopasen ottaman teknisen virheen jälkeen Ponteva alkoi kiriä kissajohtoa määrätietoisesti kiinni. Siinä vaiheessa kun ero oli kaventunut kuuteen pisteeseen, Catz-luotsi Mika Haakana otti aikalisän ja sai joukkueensa pelin takaisin raiteilleen. Vilma Kesäsen tärkeä kakkonen reilu kaksi minuuttia ennen loppua ratkaisi voiton kotijoukkueelle, vaikka Titta-Riina Lepistö vielä kaunistelikin korilukemia.

- Tärkeä, hyvä voitto, Haakana huoahti pelin päätyttyä. Ensimmäiset 25 minuuttia oli meiltä erittäin onnistunutta työskentelyä, mutta sitten HyPo sai hyödynnettyä laajaa materiaaliaan ja meidän olisi pitänyt vastata heidän intensiteettiinsä paremmin. Puolustuksessa on vielä tehtävää ja organisoinnin on oltava kunnossa koko pelin ajan. Natalie Dayn pitkä tauko ja pelaamattomuus näkyivät paikka paikoin, mutta kokonaisuutena hän tuli hienosti sisään.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin vaikuttavat 27 pistettä heittänyt Aleighsa Welch, joka kahmi lisäksi 9 levypalloa ja jakoi tutun maukkaita syöttöjään 8 kappaletta. Day teki tupla-tuplan (15/15/6) ja takapelaaja Valencia McFarland täydensi amerikkalaiskolmikon vahvan tulosillan (14/6/5). Toisessa päässä kenttää parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Candice Warthen (12/6/4), Lepistön nakutellessa tilastoja tupla-tuplan arvoisesti (11/11/2).

- Aloitimme hyvin ja juuri haluamallamme tavalla, Catzin kapteeni Welch totesi. Välillä tuli notkahduksia, mutta olen ylpeä, että pystyimme aina nousemaan niistä. Vain kahdeksan menetystä tällaisessa ottelussa on oikein hyvä määrä, joskus niitä on tullut tuplasti enemmän.

Catzin seuraava ottelu on ensi keskiviikkona Kotkassa, jossa sitä emännöi sarjassa kolmantena oleva Peli-Karhut. Seuraavan kerran kissakorista voi ihailla Urheilutalolla sunnuntaina 4.3., jolloin vieraaksi saapuu pudotuspelipaikkaa kärkkyvä Forssan Alku.

Catz tänään: McFarland, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Day, Kalin, Welch, Kesänen

Kari Glödstaf
21.2.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy