Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Huikea kymmenminuuttinen siivitti kissapaidat voittoon

Olipa se omituinen ottelu – eipä juuri muilla tavoin voisi kuvailla Espoo Basket Teamin ja Catzin välistä Naisten Korisliigan tämäniltaista ottelua, joka päättyi vierailijoiden selkeään 23 pisteen voittoon luvuin 54-77 (32-32). Omituiseksi ottelua ei tee sen enempää piste-ero kuin Catzin voittokaan, vaan tapa millä se saavutettiin.

Molemmat joukkueet lähtivät illan peliin pahasti siipirikkoisina ja joukkueiden rostereissa olikin vain kahdeksan pelaajaa puolellaan. Aivan kuin pelaajiston tasalukuisuus olisi ollut merkkinä ensimmäisten minuuttien otteille ja koreja tehtiinkin tasatahtiin molemmissa päissä kenttää. EBT:tä auttoi hieman Catzin vaatimaton heittopäivä, sillä puoliajalle mentäessä kissojen kolmen pisteen onnistumisprosentti oli ainoastaan kuusi – eipä se tosin kovin kaksinen ollut emännilläkään, vain kahdeksantoista. Eniten Catzia oli tuohon mennessä kurittanut Zykira Lewis viidellätoista pisteellä.

- Catzin peli oli kuin Matti Heikkisen hiihto, kiihtyi loppua kohden, totesi nimettömänä pysytellyt kissakannattaja pelin jälkeen.

Toisen puoliajan alussa EBT nykäisi pikapikaa kuuden pisteen johdon, jonka kissapaidat kuitenkin nopeasti tasoittivat. Pian sen jälkeen tapahtuikin jotain täysin odottamatonta: Catz nappasi EBT:n pihteihinsä, alkoi pussittaa palloa koriin heitto toisensa jälkeen ja nykäisi 31 pistettä yhtä soittoa ilman että emännät onnistuivat kertaakaan. Kissojen puolustus pysäytti EBT:n täydellisesti 11 minuutin ja 10 sekunnin ajan, ennen kuin Christel Vialen heitti illan toisen pelitilannekorinsa ja lopetti Catzin pistetehtailun. Loppu meni pelaillessa ja Wilma Kivekkään kahden pisteen kori jäi illan viimeiseksi pistemerkinnäksi.

- Tahmea ensimmäinen jakso, Catzin valmentaja Mika Haakana myönsi. Kahden viikon tauko näkyi ja sen lisäksi EBT vielä vaihtoi kaikki palloscreenit, mikä vaikeutti peliämme. Siksi pitääkin olla tyytyväinen, että peli oli tauolle mentäessä tasan. Toisella pelasimme viisaammin ja maltoimme tehdä hyökkäyksessä hyviä ratkaisuja, vaikka heittopäivämme ei ollutkaan kovin onnistunut. Puolustus oli taas hyvää ja Karoliina (Rytkönen) nappasi Lewisin tiukasti huomaansa toisella jaksolla.

Lewis oli joukkueensa paras pisteidentekijä (15), vaikka ei enää Rytkösen paimentamana lisännytkään saldoaan. Kamilah Jackson urakoi tupla-tuplan (10/10), mutta joukkueen parhaana palkittiin varsinkin alussa tarkasti heittänyt Lotta Eräkangas (11/1/1). Catzin hallitsevin hahmo oli taas kerran tupla-tuplan kerännyt Aleighsa Welch (22/14/5/4 riistoa), mutta tehoja irtosi myös muistakin pelaajista. Valencia McFarland upotti 17 pistettä ja kahmi 6 levypalloa, Vilma Kesänen teki 12 pistettä ja jakoi 4 syöttöä, kun parhaana palkittu Rytkönen nosti puolestaan 8 pistettä ja antoi syötön 2 koriin. Kaikki kentällä käyneet kissapelaajat merkkauttivat nimensä koritilastoihin.

Catzin seuraava ottelu on keskiviikkona Urheilutalolla, jonne saapuu vastikään Tapiolan Hongan voittanut ja entisellä Huima-pelaaja Jazmine Perkinsillä vahvistunut Hyvinkään Ponteva. Ottelu alkaa klo 18:30. Tule kannustamaan kissat voittoon ja kohti runkosarjan ykkössijaa!

Catz tänään: McFarland, Rytkönen, Kosonen, Pirttinen, Lapila, Day, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
17.2.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy