Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzin loppukiihdytys oli liikaa Huimalle

Siipirikkoisena tämän illan otteluun Äänekosken Huimaa vastaan lähtenyt Catz joutui tekemään täyden iltapuhteen pisteidensä eteen, sillä vasta viimeinen kymmenminuuttinen varmisti voiton kissapaidoille. Sitä ennen Huima sinnitteli tiukasti mukana ja aiheutti yli 350-päiselle kotiyleisölle ylimääräisiä sydämentykytyksiä ottamalla Catzin karkuunmenoyritykset kiinni kerta toisensa jälkeen. Viimeisellä kympillä vieraiden tossu alkoi lopulta painaa sen verran raskaasti, että Catz pääsi tyylittelemään loppulukemiksi 97-68 (47-35). Huiman kapteeni Henna-Riikka Paajanen myönsikin, ettei kahdeksalla pelaajalla jaksa oikein painaa loppuun asti.

Ottelun alku oli varsin kaoottinen puolin ja toisin. Ovet olivat auki molemmissa päissä kenttää ja pistetilit karttuivat vinhaa vauhtia. Koreja tehtiin tasatahtiin ja ensimmäisen neljänneksen jälkeen kissat johtivat kuudella pisteellä. Toisella neljänneksellä ero kasvoi parhaimmillaan jo 14 pisteeseen, mutta ratkaiseva isku jäi kotijoukkueelta antamatta. Huima kiri tauon jälkeen jo kahden pisteen päähän, kunnes Miina Lapilan ja Veera Pirttisen kolmoset antoivat kotijoukkueelle hieman lisäeroa viimeistä neljännestä varten.

Se olikin lopulta Catzin heiniä luvuin 34-13. Tiiviillä ryhmällä pelanneet emännät pyörittelivät väsynyttä vierailijaansa hyökkäys toisensa perään ja etenkin duo Aleighsa WelchRoosa Kosonen teki kentällä mitä tahtoi. Pirttisen paimentaessa Kenya Robinsonin lähes pimentoon, oli Huiman eväät loppua kohden syöty. Lopussa Mika Haakana vaihtoi kentälle nuorisotroikan, mutta meno jatkui tasaisena loppuun asti.

- Tosi kova suoritus näistä lähtökohdista, joukkue taisteli hienosti ja suurella sydämellä. Ensimmäiset 15 minuuttia annettiin puolustuksessa liikaa tilaa ja vastaavasti otettiin hyökkäyksissä enemmän huonoja heittovalintoja kuin viimeiseen kahteen kuukauteen yhteensä. Huiman paikkapuolustus aiheutti ongelmia, mutta lopussa löydettiin pari keinoa sen murtamiseen. Lisalta (Welch) taas kerran mahtava suoritus, kuten oli koko tammikuukin.

- Nuoret pelasivat taas kerran hyvin. Roosa etunenässä, mutta myös Tinnalta hyviä vaihtoja ja tärkeitä pisteitä. Olen tosi tyytyväinen, että meillä nousee nuoria pelaajia joka vuosi mukaan, se osoittaa, että kulttuuri on kehittynyt. Tänäänkin seitsemän pelaajan ydinrotaatiossa oli kaksi 17-vuotiasta ja Veerakin on vasta 20, vaikka puhutaan jo kokeneesta pelaajasta.

Catzin parhaana palkittiin ansaitusti Kosonen, joka teki aamulla A-tytöille heittämiensä 32 pisteen seuraksi 28 pistettä, otti 10 levypalloa ja jakoi 2 syöttöä. Kapellimestarina toiminut Welch teki harvinaisen tripla-tuplan (14/16/13), Vilma Kesäsen (16/2/5) ja Valencia McFarlandin (15/6/7) heittäessä kuin ohimennen kaksinumeroiset pisteet. Huimasta erottui parhaiten Jazmine Perkins (18/9/7/4 riistoa), myös Tyler Gilbert (13/8/2) aiheutti paikka paikoin ongelmia kissapuolustukselle.

Catzin ydinrunko saa maajoukkueeseen valittuja Pirttistä ja Kesästä lukuun ottamatta vetää henkeä parin viikon verran, ennen kuin Taru Tuukkasen Espanjasta takaisin saanut Hyvinkään Ponteva saapuu Urheilutalolle. Tauko tulee kissoille todella hyvää saumaan, sillä nyt on toipilaillakin aikaa levätä.

Catz tänään: McFarland, Rantalainen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Kalin, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
3.2.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy