Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Hurjasti taistellut Catz ryöväsi pisteet Vimpeliltä

Viime aikoina voitosta voittoon kulkenut, mutta etenkin puolustuspäässä haparoinut Catz ei lähtenyt tämän päivän peliin Vimpelin Vetoa vastaan kaikkein suotuisimmista lähtökohdista. Torstain pelistä HBA:ta vastaan flunssan takia pois jäänyt Veera Pirttinen oli pois tänäänkin, mikä tarkoitti kissojen osalta sitä, että Pohjanmaalle matkusti vain seitsemän pelaajan kokoinen seurue. Se ei kuitenkaan joukkuetta lannistanut, vaan hurjasti taistellut kissalauma ryöväsi pisteet kotiin vahvan ja tasapainoisen esityksen päätteeksi luvuin 54-72 (27-28).

Viimeisten otteluiden kompastelu vaihtui tänään taktisesti tinkimättömäksi ja pelillisesti periksi antamattomaksi esitykseksi, sillä Catz ei päästänyt emäntiään johtoasemaan kuin kolmesti koko ottelun aikana: ensimmäisen kerran toisen neljänneksen lopussa (27-26) ja kahdesti kolmannella neljänneksellä (34-33, 41-40). Muun ajan vimpeliläiset saivat katsella kissojen kantapäitä, jotka tikkasivat tehokkaasti hyökkäyksestä toiseen. Lopullisesti ottelu ratkesi viimeisellä kympillä Catzin juntatessa reilussa kolmessa minuutissa kymmenen pisteen johdon, mistä se ei enää luopunut. Lopussa joukkue pääsi emäntien virhetilin täytyttyä kaunistelemaan loppulukemia vapaaheittoviivalta.

Vimpelin parhaat pisteidentekijät olivat Pachiyaanna Roberts (17/9/2) sekä vuoden alussa joukkueeseen liittynyt Jennifer Mathurin (17/4/1). Noora Järvikangas keräsi tupla-tuplan (12/10/2), kun taas kissojen uhrautuva puolustus pysäytti Sydney Coffeyn täysin ja jätti amerikkalaistähden ensimmäistä kertaa tällä kaudella puhtaaseen nollaan pisteeseen. Catzin tehotykkinä hääri lähes koko ottelun pelannut ja ilman ainoatakaan virhettä jäänyt Aleighsa Welch, jonka iltapäivä huipentui tupla-tuplaan (26/13/3). Natalie Dayn heittokäsi oli niin ikään tarkka (19/9/2/5 riistoa), eikä moitittavaa ole Valencia McFarlandinkaan saldossa (15/7/4). Vilma Kesänen, Roosa Kosonen, Miina Lapila ja Karoliina Rytkönen täydensivät kissaseitsikon loistavan päivän.

- Olen todella ylpeä jokaisesta pelaajastamme tänään, Mika Haakana iloitsi. Tosi kova suoritus tässä tilanteessa. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että vaikka väsymys painoi otteissa, löysimme vielä yhden vaihteen viimeiselle neljännekselle. Samoin puolustus oli vahvaa läpi ottelun ja etenkin Miina, Vilma ja Karo tekivät sillä saralla hartiavoimin töitä.

Catz saa nyt levätä viikon päivät, sillä se pelaa seuraavaksi vasta ensi lauantaina, jolloin Urheilutalolle saapuu sarjan häntäpäähän jäänyt Äänekosken Huima. Ottelu alkaa klo 17:00. Tervetuloa kannustamaan kissat voittoon, toivottavasti silloin kaikki toipilaatkin ovat taas pelikuntoisia!

Catz tänään: McFarland, Rytkönen, Kosonen, Lapila, Day, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
27.1.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy