Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz tasoihin neljä sekuntia ennen loppua ja jatkoajalla voittoon

Lappeenrannan Catz joutui tekemään täyden iltapuhteen tänään Helsingissä, kun se vieraili nuorista koripallolupauksista koostuvan HBA Helmi Basketin kotihallissa. Jännitysnäytelmä kesti aina viimeisille sekunneille asti, sillä Catzin kapteeni Aleighsa Welch upotti ratkaisevan vapaaheiton vain neljä sekuntia ennen loppua ja vei sillä kissapaidat jatkoajalle. Se oli lopulta vierailijoiden heiniä selvin lukemin 7-17 ja näin pisteet lähtivät Lappeenrantaan lopputuloksella 94-104 (45-43, 87-87).

Ottelu kulki alusta loppuun samoja latuja. Molemmat joukkueet tekivät koreja tasatahtiin ja piste-ero vaihteli muutaman korin verran puoleen ja toiseen. Catz kaipasi poissaollutta Veera Pirttistä selvästi, sillä sen enempää joukkueen heittopeli kuin puolustuskaan ei ollut tänään parhaalla mahdollisella tasolla. HBA pääsi liian useasti tekemään nopeita, kaarelta lähteviin heittoihin päättyviä palloralleja. Myös Sara Bejedin kuljetukset olivat myrkkyä kissapuolustukselle ja naisten maajoukkueen takapelaaja tekikin joukkueensa parhaat pisteet, 24. Sen lisäksi hän nappasi 3 levypalloa ja antoi 8 syöttöä. Myös Awak Kuier oli hurjalla pelipäällä, tupla-tupla luvuin 18 pistettä, 11 levypalloa ja 3 syöttöä.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä etenkin hyökkäyksen osalta sekavaa, eikä puolustuskaan toiminut parhaalla intensiteetillä, Mika Haakana tuumi ottelun jälkeen. Toiselle jaksolle saimme hyökkäyksen jotenkin tasapainoon, kun yksinkertaistimme asioita. Täytyy tosin myös todeta, että HBA pelasi todella hyvin ja teki kovia suorituksia. Hyvä että voitettiin, mutta kyllä tästä pitää vielä paljon parantaa, ettei hommasta tule meille liian vaikeaa.

Catzin pistekuningatar oli niin ikään tupla-tuplan kerännyt Welch (31/12/3), jonka rinnalla kolmas illan tupla-tuplan tehnyt pelaaja, Natalie Day (24/10/5/6 riistoa), pääsi Valencia McFarlandin (26/7/6) kanssa koviin lukemiin. Roosa Kososen 13 pistettä on hänen kauden ennätyksensä, Vilma Kesäsen ja Karoliina Rytkösen kunnostautuessa eritoten puolustuspäässä.

Catzin seuraava ottelu on jo lauantaina, kun joukkue matkaa Vimpeliin paikallisen Vedon vieraaksi. Kotonaan kissat oli parempi lukemin 73-62, mutta sarjassa neljäntenä oleva ja kotiyleisönsä edessä vahvasti esiintynyt Veto ei varmasti päästä vieraitaan helpolla. Ottelu alkaa klo 15:00.

Catz tänään: McFarland, Rantalainen, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Lapila, Day, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
25.1.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy