Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz vei voiton nitro-ottelussa

Kouvolan Kouvottaret ja Lappeenrannan Catz tarjosivat Jatke Areenan reilulle parisataapäiselle yleisölle tänään jännitysnäytelmän, jollaisia soisi näkevän Naisten Korisliigassa useamminkin. Catzin kyydistä sarjataulukossa jäänyt emäntäjoukkue ei nimekästä vierastaan juuri kumartanut, vaan oli lähellä voittaa koko ottelun. Se oli itse asiassa vajaan kolmen minuutin päässä, sillä Karoliina Rytkösen nostama voittokori (70-71) syntyi, kun pelikellossa oli aikaa 2:57. Loppuhetkillä Catz pääsi tekemään lopulliseksi tulokseksi jääneet lukemat 70-77 (35-36).

Ottelu oli alusta alkaen äärettömän tasainen ja joukkueet kipusivat vuorotahtia johtoasemaan. Ensimmäisellä neljänneksellä molempien heittopeli oli vielä tukkoista ja varmoistakin paikoista pallo kolisi rautoihin, mutta toisella neljänneksellä otteisiin tuli jämäkkyyttä puolin ja toisin. Kouvottarien uhrautuva puolustuspeli piti kissahyökkäykset pois korin alta ja kun kaukoheitot eivät lähteneet toivotulla tavalla, söi se Catzin hyökkäyksestä parhaimmat tehot. Vastaavasti myös kissapaidat pystyivät pitämään kotijoukkueen hyökkäykset kurissa, joten tauolle mentiin lähes tasatilanteessa.

Kolmannen neljänneksen puolessa välissä näytti siltä, että Catz ottaa komennon ja menee menojaan. Joukkue nykäisi nopeassa tahdissa 11 pisteen eron, mutta yllättäen peli kääntyikin toiseen suuntaan: Veera Välimaa (13/3/1), Layne Murphy (14/9/5), Brittany Carter (8/4/9/3 riistoa) ja uusi laitahyökkääjä D’Asia Chambers (11/3/2) rankaisivat Catzia alokasmaisista virheistä ja veivät kotijoukkueen kahden pisteen johtoon. Catz-kippari Aleighsa Welch (15/11/4/6 riistoa) heitti pisteen kavennuksen vapaaheittoviivalta, mutta siitä huolimatta viimeiselle lyhyelle tauolle mentiin kissojen ollessa takaa-ajajana.

Viimeinen kymmenminuuttinen oli samanlaista aaltoliikettä kuin edellisetkin. Kaisa Lindin lingotessa ottelun toisen kolmosensa pohjaan ajassa 36:41 alkoi jo pelottaa, että hurmoshenkinen kotijoukkue onnistuu aiheuttamaan Catzille sen kauden toisen tappion. Näin ei kuitenkaan lopulta käynyt, sillä Rytkönen (10/2 levypalloa), joukkueen parhaana palkittu Valencia McFarland (23/8/1) sekä yllättävän vähän heittänyt Natalie Day (13/7/2) pitivät huolen siitä, että pisteet matkasivat Lappeenrantaan. Kouvottarien parhaana palkittiin tasaisesti suorittanut Ulriikka Latvala (14/1/1).

- Tiukilla oltiin, Catzin valmentaja Mika Haakana ruoti ottelun jälkeen. Ei ollut meiltä kovin hyvää peliä. Muutokset toivat sekaannusta, eikä kommunikointi toiminut kuten piti. Saimme taktisilla vaihdoksilla hyökkäyspelimme toiselle jaksolle kuntoon, mutta vastaavasti juuri silloin Kouvottaret upotti kovia koreja. Paljon on vielä tehtävää, että kaikki pelaajat pääsevät pelikirjan samalle sivulle, mutta vastaavasti olen erittäin tyytyväinen voitosta, sillä vieraissa voittaminen on aina vaikeaa. Hyvä että pystyimme kääntämään pelin lopussa eduksemme.

Catzin urakka jatkuu kiireisenä, sillä se matkustaa torstaina Helsinkiin HBA:n vieraaksi. Sieltä palattuaan joukkue lähtee lauantaina Vimpeliin, jossa se kohtaa paikallisen Vedon.

Catz tänään: McFarland, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
20.1.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy