Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz haki täyden pistepotin Äänekoskelta – kolmas neljännes käänsi pelin kissoille

Lappeenrannan Catz jatkaa Naisten Korisliigan kärjessä. Tänään kissalauman kynsiin joutui sarjan häntäpäähän juuttunut Äänekosken Huima, jonka onnistui pyristellä vastaan kahden neljänneksen verran. Sen jälkeen Catz painoi kaasua, jätti emännät taakseen ja pyöritteli tulostaululle vakuuttavat lukemat 51-87 (32-39).

Ottelu alkoi tasaisena. Catz pääsi muutaman minuutin jälkeen parin pisteen karkumatkalle, mutta ei onnistunut kasvattamaan eroa juuri sen enempää, sillä tinkimättömästi taistellut Huima harasi parhaansa mukaan vastaan. Peli aaltoili päästä päähän ja koreja tehtiin lähes tasatahtiin, kunnes Jazmine Perkins nosti kotijoukkueen 30-29 johtoon ajassa 16:37. Siinä vaiheessa Catzin valmentaja Mika Haakana otti aikalisän, jonka myötä vierailijat saivat pelin taas hyppysiinsä. Loppuneljännes mentiin pisteissä 2-10 ja Catzille seitsemän pisteen taukojohto.

- Jos keskiviikko oli meiltä tosi hyvää tekemistä, tänään etenkin ensimmäinen puoliaika oli huono. Meiltä puuttui intensiteetti, toteutus oli vajavaista emmekä olleet henkisesti oikein iskussa. Huima pelasi vahvasti ja sai intoa meidän pelistämme, jonka lisäksi Perkins oli totuttuun tapaan iskussa, Haakana myönsi.

Ottelu ratkesi kolmannella neljänneksellä. Catz teki reilussa kahdessa minuutissa seitsemän pistettä Huimaa enemmän, josta kotijoukkue ei enää toipunut. Muutenkin neljännes oli melkoista kissatykitystä, sillä vieraat veivät sen luvuin 12-30 ja kun viimeiselle neljännekselle lähdettiin Catzin 25 pisteen johdossa, ei voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Vaikka Haakana lepuuttikin avausviisikkoaan hyvän aikaa viimeisellä kymmenminuuttisella, teki kissalauma silti 11 pistettä Huimaa enemmän. Lopputulos ei jätä jossiteltavaa, vaikka Huimalta puuttuikin riveistään joukkueen kolmas amerikkalaisvahvistus Suriya McGuire.

- Loppu meni meiltä erittäin hyvin. Kolmannen neljänneksen alussa saimme paljon hyviä hyökkäyksiä ja pelimme muutenkin tasapainoon. Tämä oli taas hyvä osoitus, kuinka voi käydä, jos kollektiivinen tekeminen ei ole kohdillaan. Tänään saimme pelimme kuntoon ajoissa ja tärkeät kaksi pistettä meille.

Huiman paras pisteidentekijä oli täydet minuutit pelannut ja tupla-tuplan tehnyt Perkins (18/12/4/4 riistoa), jonka rinnalla myös Tyler Gilbert (13/8/1) sai kaksinumeroiset pisteet tililleen. Viime kaudella Catzissa pelannut Heta Äijänen nosti joukkueelleen 8 pistettä ja otti 4 levypalloa. Catzin pisterohmut olivat Aleighsa Welch (22/5/2) ja Natalie Day (21/9/3), jonka hyppysistä pallo tosin lipesi vastustajalle viidesti. Pikkuvammoista kärsinyt Lena Reshetko teki reilussa kymmenessä minuutissa 9 pistettä ja otti 3 levypalloa, Veera Pirttinen poimi 8 puolustuspään levaria ja avausviisikkoon nostettu Roosa Kosonen upotti 8 pistettä ja otti 7 levypalloa.

Catz jatkaa otteluitaan ensi lauantaina, jolloin Urheilutalolle saapuu Hongalle aiemmin tänään hävinnyt Espoo Basket Team. Ottelu alkaa klo 17:00. Tervetuloa!

Catz tänään: McFarland, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Reshetko, Kalin, Welch.

Kari Glödstaf
2.12.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy