Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz punnersi täyden pistepotin Espoosta

Naisten Korisliigan seitsemännen kierroksen ehdoton huippuottelu pelattiin Tapiolan Urheiluhallissa, jossa paikallinen Honka emännöi viime lauantaina tappion Peli-Karhuille kärsinyttä Catzia. Hongalle kauden alku oli ollut tähän päivään asti voitokas, mutta tänään se joutui maistamaan tappion karvasta kalkkia, kun kissalauma vei pisteet mukanaan lukemin 65-76 (32-39). Vauhdikkaan ja tasaväkisen ottelun ratkaisut löytyivät korin alta, jossa Catz oli parempi niin pisteissä kuin levypalloissakin.

Viime lauantaina huolimattomasti heittänyt Catz oli alussa hieman jähmeessä, eikä heittopeli tuntunut lähtevän käyntiin ollenkaan. Aleighsa Welch piti koreillaan joukkueensa iskuetäisyydellä ja ensimmäisen neljänneksen lopussa myös Valencia McFarland sai ranteensa toimimaan tuoden kissat kahden pisteen päähän. Toisen neljänneksen alussa Catz käväisi jo johdossa, mutta Honka kuittasi tilanteen vielä nopeasti. Ei kuitenkaan enää sen jälkeen, kun ensin Natalie Day ja sitten Welch kurittivat emäntiään. Tauolle siirryttiin kissojen seitsemän pisteen johdossa, jota Honka ei pystynyt enää kuromaan umpeen.

Toisella puoliajalla Catz painoi kaasua ja ero kasvoi vähitellen yli kymmeneen pisteeseen. McFarland – Day – Welch –kolmikko viimeisteli tehokkaasti ja Veera Pirttinen, Lena Reshetko ja Karoliina Rytkönen pitivät huolen siitä, ettei joukkueen korin alle ollut juuri tulemista. Peli-Karhuista espoolaisjoukkueeseen tänä syksynä siirtynyt Roosa Lehtoranta väläytteli kolmosillaan, mutta kissapuolustus piti loppuun asti ja pisteet matkustivat Lappeenrantaan.

- Ihan hyvää tekemistä meiltä, Puolustuksessa pelasimme intensiivisesti ja taistellen ja olimme korin alla vahvoja. Hyökkäyksen toteuttamisessa oli eri ilme kuin viikko sitten, joskin siinä on vielä parantamista ja opettelemista. Kiana Johnson pelasi huippupelin, mutta kokonaisuutena saimme puolustettua Hongan vahvimmat aseet hyvin, Catzin valmentaja Mika Haakana totesi.

Kotijoukkueen parhaana palkittu Johnson (25/5/9) ahkeroi esimerkillisesti molemmissa päissä kenttää. Lehtoranta heitti lopulta 14 pistettä, mutta sekä Wilesia Hardy (11/9/2/2 riistoa) että Heta Korpivaara (8/4/2) pysyivät tiukasti kissojen kynsissä. Catzin parhaana palkittiin puolestaan Day (24/8/1/2 riistoa), jonka rinnalla Welch (24/11/3) urakoi tupla-tuplan arvoisesti. Heittonsa kanssa alussa tuskailleet Reshetko (13/8/4) ja McFarland (9/6/6/2 riistoa) pääsivät myös kelpo pisteille – puolustuksessahan heidän panoksensa on aina ensiluokkainen.

Catz saa vetää maajoukkueeseen valittua Pirttistä lukuun ottamatta nyt hieman henkeä, sillä maaottelutauon vuoksi se pelaa seuraavan ottelunsa vasta lauantaina 18.11. Silloin kotihalliin saapuu sarjan keskivaiheilla majaileva Forssan Alku.

Catz tänään: McFarland, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Reshetko, Kalin, Welch.

Kari Glödstaf
4.11.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy