Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Vaatimaton heittopeli koitui Catzin kohtaloksi

Kotkan Steveco Areena on perinteisesti ollut vaikea paikka Catzille, eikä tämänpäiväinen vierailu muuttanut perinnettä. Vaatimattomasti heittäneestä kissalaumasta ei ollut emäntien pysäyttäjäksi, vaan Peli-Karhut hoiteli ottelun itselleen luvuin 62-46 (28-25). Catzille häviö oli kauden ensimmäinen ja tarkoittaa sitä, että Naisten Korisliigassa on enää yksi tappioton joukkue, kun ensi viikonloppuna kissoja isännöivä Tapiolan Honka kävi tänään hakemassa pisteet Forssasta selvin numeroin 77-57.

Kumpikaan joukkue ei ollut tänään parhaimmillaan ja ensimmäiset minuutit osoittivat, ettei varsinkaan vieraiden peli tule kulkemaan odotetulla tavalla: kahdeksasta ensimmäisestä heitosta ainoastaan Lena Reshetko sai pallon pussiin vapaaheittoviivalta. Paikkoja siunaantui solkenaan, mutta kissapelaaja toisensa jälkeen heitti pallon rautoihin tai ohi. Peli pysyi siitäkin huolimatta tiukkana, sillä juuri paremmin eivät heittäneet emännätkään. Viimeisen kerran Catz kävi johtoasemassa tilanteessa 16-18, kun joukkueen parhaana palkittu Aleighsa Welch nosti pallon koriin.

Toinen puoliaika ei tuonut muutosta kummankaan peliin, vaan molempien otteissa paistoi hermostuneisuus ja huolimattomuus. Emännät pysyttelivät parin pisteen johtoasemassa, jota Catz ei pystynyt heikon pelitilanneviimeistelynsä (20,5 %) vuoksi kirimään umpeen. Lopulta PeKa alkoi osua ja ero kasvoi ehkäpä turhan suureksi pelitilanteisiin nähden.

- Aika vaikeaa oli tänään, Mika Haakana totesi ottelun jälkeen. Meillä oli paljon hyviä heittopaikkoja, mutta kun ei uponnut, niin henkinen kierre syveni. PeKa puolusti tänään eri tavalla kuin mihin olemme tottuneet ja se tukki meidän pelimme. Parempi joukkue voitti.

PeKan parhaana palkittiin oikeutetusti Akilah Sims, joka kuritti Catzia 24 pisteen ja 6 levypallon verran. Tupla-tuplan urakoinut Megan Mullings (10/16/1/2 riistoa) ja vahvan paluun kotimaisille parketeille tehnyt Anissa Pounds (9/7/2/2 riistoa) olivat myös vahvassa vireessä. Kissoista tupla-tuplaan yltänyt Welch (17/15/2 riistoa) sekä lopulta viiden virheen vuoksi suihkuun joutunut Karoliina Rytkönen (8/1) pelasivat lähellä omaa tasoaan, muiden tuskaillessa heittojensa kanssa.

- Oma puolustuksemme oli ihan ok, pysyimme sillä pelissä mukana viimeisen neljänneksen puoliväliin asti. Nyt pitää vain harjoitella muutamaa uutta juttua ja edetä pikkuhiljaa eteenpäin, uutta rakentaen.

Catzin seuraava ottelu on ensi lauantaina Espoossa, jossa se kohtaa sarjassa toisena olevan, ottelun vähemmän pelanneen Tapiolan Hongan. Sen jälkeen alkaa maaottelutauko, jonka aikana kissoilla on aikaa teroittaa kynsiään ja hioa uusia hyökkäyskuvioitaan.

Catz tänään: McFarland, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Reshetko, Welch.

Kari Glödstaf
28.10.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy