Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz voittoon – Honka taipui viimeisellä kymmenminuuttisella

Naisten Korisliigan kärkipaikkoja pitävät Lappeenrannan Catz ja Tapiolan Honka tarjosivat tänään mainiota koripalloviihdettä sitä janonneille, kun joukkueet ottivat yhteen Urheilutalolla. Kolme neljännestä mentiin lähes vuorokorein päästä päähän, mutta emäntäjoukkue onnistui löytämään peliinsä vielä viimeisellä kymmenminuuttisella yhden vaihteen lisää ja nautiskeli lopulta selvän voiton luvuin 75-54 (41-32). Kliseisesti on kuitenkin todettava, etteivät loppunumerot kerro koko totuutta illan tapahtumista.

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti, joskin hermostuneesti. Vaikka runkosarja on vielä pahasti kesken, molemmat joukkueet tiesivät tämän ottelun tärkeyden – voitolla Catz nostaisi eron Honkaan neljään pisteeseen, tappiolla Honka nousisi Catzin rinnalle. Siksipä molemmissa päissä nähtiin ensi alkuun hienoista haparointia etenkin heittopelissä. Vähitellen pelaajien ranteet herkistyivät ja pallo alkoi löytää tiensä koriinkin. Ensimmäinen viisiminuuttinen mentiin tasatahtia 6-6, mutta seuraavalla Catz otti jo pienen irtioton ja siirtyi ensimmäiselle lyhyelle tauolle viiden pisteen johdossa lukemin 20-15.

Toinen neljännes jatkui samoin askelin. Catz pyrki irtiottoon, mutta Honka pystyi joka kerta vastaamaan. Molemmat joukkueet pelasivat kurinalaisesti ja tiiviisti, eikä kumpikaan saanut mahdollisuutta toteuttaa näyttäviä palloralleja. Catzin onneksi vieraiden kaukoheitot kolisivat rautoihin, sillä Hongan onnistumisprosentti kaaren takaa oli ensimmäisellä jaksolla vain 25 % ja tippui pelin edetessä vielä yhdellä. Myös Catzin kolmoset upposivat tänään vaivalloisesti, prosenttien pudotessa tauon jälkeen 45:stä 30:een.

Tauko ei tuonut muutosta joukkueiden voimasuhteisiin, vaan peli aaltoili edelleenkin tasaisena. Vieraat pääsivät parhaimmillaan kolmen pisteen päähän, mutta Veera Pirttisen ja Valencia McFarlandin korit kasvattivat eron seitsemään juuri ennen viimeistä neljännestä. Se oli lopulta täysin kissojen heiniä ja peli pääsi repeämään. Viimeisillä minuuteilla myös vaihtopenkkiläiset pääsivät parketille ja Miina Lapilan kolmonen ja Tinna Rantalaisen kakkonen sinetöivät loppulukemat 399 katsojan suureksi riemuksi.

- Olen tosi tyytyväinen voittoon, sillä Honka on erittäin hyvä ja hyvin organisoitu joukkue, Mika Haakana totesi ottelun jälkeen. Pitkään aikaan vaikein peli. Esityksemme oli suhteellisen hyvä tällä harjoitusmäärällä ja tulos oli erittäin tärkeä kevään jatkopelejä ajatellen. Puolustuspelimme oli hyvää, mutta hyökkäyksessä on vielä parannettavaa.

Catzin parhaana palkittiin McFarland (16/4/2/5 riistoa), joka ihastutti kotiyleisöä huikeilla syötönkatkoillaan ja koreillaan. Eniten pisteitä nosti tupla-tuplan tehnyt Aleighsa Welch (18/10/6) ja myös Karoliina Rytkönen (12/3/5) pussitti varmaotteisesti pisteitä. Pirttinen (5/3/4) ja Roosa Kosonen (3/2/3) uurastivat tinkimättömästi molemmissa päissä kenttää. Paluumuuttaja Vilma Kesänen teki kotidebyytissään neljä pistettä ja antoi kolme syöttöä. Hongan ydinkolmikkoon kuuluivat tänään Kiana Johnson (16/6/3/4 riistoa) sekä tupla-tuplan tehneet Heta Korpivaara (13/9/10) ja Wilesia Hardy (12/11/4).

Catzin kiireinen viikko jatkuu lauantaina, jolloin se matkaa Kouvolaan Kouvottarien vieraaksi. Ottelu pelataan Mansikka-ahon Jatke Areenalla ja se alkaa klo 15:00.

Catz tänään: McFarland, Rantalainen, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Kalin, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
17.1.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy