Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz kasvatti voittoputkeaan ja jatkaa sarjan kärjessä

Lappeenrannan Catzin voittoputki Naisten Korisliigassa venyi jo yhdeksän ottelun mittaiseksi, kun se kävi hakemassa täyden pistepotin tänään Forssasta. Kotijoukkue Forssan Alku pystyi kiusaamaan kissapaitoja vain ajoittain ja päätössummerin soidessa lukemat olivat vieraille 64-82 (27-45). Voitto oli Catzille tärkeä, sillä sen turvin se pystyi pitämään eron sarjan kärkeä takaa-ajavaan PeKaan entisellään eli kuudessa pisteessä.

Tämän päiväinen ottelu alkoi hurjalla temmolla, Catzin ottaessa kuskin paikan heti ensimmäisestä minuutista alkaen. Ensimmäinen viisiminuuttinen antoi odottaa suurinumeroista vierasvoittoa, sillä kissat johtivat siinä vaiheessa jo 15-2, mutta varsin pian tämän jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle. Alku kiri ennen jakson päättymistä jo viiden pisteen päähän, kunnes osat taas vaihtuivat. Toisella jaksolla Catz terävöitti heittopeliään ja tauolle mentiin vieraiden johtaessa jo 18 pisteen turvin.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen loppui. Catzin hurjassa vireessä ollut amerikkalaiskolmikko Valencia McFarland (23/4/4) – Natalie Day (24/16/1) – Aleighsa Welch (18/5/3) kuritti emäntiä surutta ja ero kasvoi parhaimmillaan jo 29 pisteeseen. Sitten osat keikahtivat taas ympäri ja forssalaiset alkoivat kiriä toivottomalta tuntuvaa eroa pienemmäksi. Parhaimmillaan Alku nousi jo 14 pisteen päähän, mutta Welchin ja Catzin parhaana palkitun McFarlandin viime minuuttien korit antoivat lopullisen sinetin vieraiden voitolle.

- Olen tosi tyytyväinen voittoon, etenkin kun ajatellaan kuinka vähän olemme nyt harjoitelleet tällä ryhmällä, Mika Haakana totesi ottelun päätyttyä. Pelin alku oli meiltä erittäin hyvä, mutta vaihtojen myötä pelaajat siirtyivät hieman oudoille pelipaikoille, mikä aivan luonnollisesti näkyi suorittamisessakin. Homma oli meillä kuitenkin koko ajan kontrollissa, joten kunhan vain saamme harjoituksia yhdessä alle, peli lähtee sujumaan entistä paremmin. Hyvä suoritus kaikilta, ei valittamista.

Catzin kannattajien suurin huomio suuntautui tällä viikolla joukkueeseen tulleeseen Vilma Kesäseen. Pirteästi ympäri kenttää liikkunut ja suurella sydämellä taistellut Kesänen kellotti avausottelussaan peliaikaa 17:08 ja nosti siinä ajassa neljä pistettä ja kahmi kolme levypalloa. Avauskokoonpanon paikan Lena Reshetkon tilalla ottanut Roosa Kosonen taisteli tuttuun tapaansa tinkimättömästi ja heitti viiden ottamansa levypallon kylkiäisiksi kolme pistettä.

Alun parhaimmistoa olivat maajoukkuesentteri Minna Sten (26/7/1) sekä joukkueen parhaana palkittu Mia Loyd (19/13/3). Sten on edelleen vahva tekijä korin alla, eikä tarvitse paljoa tilaa heitolleen, kun taas Loydin ajot ja pallotekniikka aiheuttavat hämminkiä muillekin kuin Catzille. Kaksikko ei kuitenkaan saanut tänään riittävästi tukea muilta, vaikka ex-catzilainen Hanna Vapamaa heittikin emännille yhdeksän pistettä.

- Forssa pelasi toisen jakson erittäin vahvasti ja uskon, että nyt kun he ovat saaneet pelaajia sairastuvalta, otteetkin paranevat entisestään, Haakana ennakoi. Sten erityisesti pelasi vakuuttavan ottelun.

Catzin kiireet jatkuvat jo keskiviikkona, kun se kohtaa kauden toistaiseksi tärkeimmässä ottelussaan Tapiolan Hongan. Ottelu pelataan Urheilutalolla ja alkaa klo 18:30. Tervetuloa kannustamaan kissat voittoon!

Catz tänään: McFarland, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Welch, Kesänen.

Kari Glödstaf
13.1.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy