Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz maksoi kalavelat PeKalle korkojen kera

”Pitkä tauko aiheuttaa varmasti haasteensa molemmille joukkueille”, Catzin päävalmentaja Mika Haakana aprikoi otteluennakossa. Hän tiesi mistä puhui, sen verran varovaista ja huolimatonta peliä nähtiin Naisten Korisliigassa tänä iltana, kun sarjajohtaja Catz emännöi Peli-Karhuja. Sitä Haakana ei maininnut, että tauon vaikutus on niin lyhytaikainen kuin mitä se oli: reilun kahdeksan minuutin kohdalla Catz sai pelinsä kulkemaan ja jätti vieraat tylysti taakseen. Loppulukemat oli railakkaat 90-45 (53-21), joilla kissapaidat sai makean revanssin lokakuun lopun tappiolleen.

- Tämä oli tärkeä voitto pudotuspelejä ja välieräpaikkaa ajatellen, Haakana myönsi ottelun jälkeen. Poissaolot ja pitkä tauko näkyivät molempien otteissa. Puolustuspelimme oli hyvää, mutta hyökkäyksen toteuttamisessa riittää vielä parannettavaa. Tänään muutamat pelaajista joutuivat pelaamaan vääriä paikkoja, mikä näkyi luonnollisesti heidän esityksessään. Siitä huolimatta 31 syöttöä on kova luku ja kertoo koko joukkueen yhteisestä tekemisestä.

PeKa lähti otteluun ilman nilkkavammasta toipuvaa Akilah Simsiä ja kuumeista Anissa Poundsia, Catziltä olivat puolestaan syrjässä Lena Reshetko ja Johanna Kalin. Kun kissafanien joulukuun pelaajaksi valitsema Natalie Day kaatui pallontavoittelutilanteessa ja piteli hetken polveaan, moni ehti jo pelätä viime kaudelta tutun poissaolokierteen alkaneen. Onneksi Dayn vamma oli pelkkä pintakolhu ja hän pääsi jatkamaan pian peliä. Illan saldoksi hänelle tuli 20 pistettä, 7 levypalloa ja 5 syöttöä.

Molemmat valmentajat peluuttivat ryhmiään laajalla rintamalla, eikä kenenkään tarvinnut uurastaa peliä alusta loppuun. Catzilta isoimmat minuutit kellotti Day (32:27), loistopelin pelannut ja tupla-tuplan siinä sivussa napsinut sentteri Aleighsa Welch (24/15/2) jäi vain puolen minuutin päähän (31:56). Vieraiden minuuttikuningatar (34:50) oli samalla myös eniten pisteitä tehtaillut Daisha Simmons (15/6/3).

- Lähtökohdat olivat meille huonot, mutta ei se koko juttu ole – poissaoloja oli Catzillakin, PeKan valmentaja Roope Mäkelä myönsi. Löysää ja heikkoa puolustamista, olisin toivonut muutaman pelaajan antavan paljon enemmän itsestään tänään. Jokainen fyysinen kaksinkamppailu hävittiin. Erittäin heikko esitys.

Ottelun hahmoksi nousi ”pelin villeimmän ja osaavimman pelaajan” palkinnon napannut Tinna Rantalainen. Lauantaina Tampereen Pyrinnön maajoukkuenuoria 39 pisteellä kurittanut Tinna jatkoi tänä iltana siitä mihin edellisenä päivänä jäi. Catzin kasvatti nosti reilussa 12 minuutissa 15 pistettä ja kahmi 3 levypalloa. Eniten ihastuttaa kuitenkin se, että pisteet syntyivät joka puolelta: Tinna heilutti korisukkaa niin korin alta, vapaaheittoviivalta kuin kolmen pisteen kaaren takaakin.

Catzin ja PeKan mittelö keräsi Urheilutalolle kotijoukkueen tämän kauden ennätysyleisön, 463 katsojaa. Toivottavasti yhtä moni palaa Urheilutalolle 17. päivä, kun vieraaksi saapuu toinen sarjan kärkikaksikosta, Tapiolan Honka. Sitä ennen kissat vierailevat kuitenkin Forssassa, jossa se kohtaa ensi viikonloppuna paikallisen Alun.

Catz tänään: McFarland, Rantalainen, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Welch.

Kari Glödstaf
7.1.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy