Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz antoi kylmää kyytiä EBT:lle

Tapiolan Hongan kanssa Naisten Korisliigan kärkipaikasta kisaava Catz ei antanut ennakkoon vaikeaksi vastustajaksi tiedetylle Espoo Basket Teamille juuri mitään mahdollisuuksia, kun joukkueet kohtasivat tänään Urheilutalolla. Ensimmäinen neljännes meni vielä tasatahtiin ja toisella vieraat pääsivät hetkeksi ohi, mutta kun kissalauma alkoi toden teolla juosta hyökkäyksiään, ei pienellä ringillä operoineesta vierasjoukkueesta ollut heidän pysäyttäjäkseen. Loppulukemat 87-66 (44-34) kertovat kaiken oleellisen ottelun kulusta.

Catzin pelikuvioita sekoitti ennakkoon tieto sentteri Aleighsa ”Lisa” Welchin poissaolosta. Ruokamyrkytyksestä kärsineen Lisan läsnäolo olisi ollut vähintäänkin suotavaa, sillä EBT:n vastaavan paikan pelaaja Kamilah Jackson on ollut koko liigan paras levypallorohmu. Catzin valmentaja Mika Haakana löysi kuitenkin keinot Jacksonin pysäyttämiseen ja vaikka tämä onnistuikin puristamaan tupla-tuplan (22/17/5), jäi tulos pienemmäksi kuin etukäteen saattoi odottaa.

- Olen erittäin tyytyväinen joukkueen otteisiin, tänään jokainen suoriutui loistavasti. Alussa olimme vähän liian aktiivisia ja teimme liikaa virheitä, mutta sitten peli kääntyi. Natalie Day pelasi kokonaisvaltaisesti hyvän ottelun – paitsi että hän teki paljon pisteitä (27/8/5/3 riistoa), hän pystyi myös pitämään Jacksonin kurissa. Toteutuksemme oli muutenkin kauttaaltaan hyvää, 18 syöttöä ja ainoastaan 4 menetystä. Osoitimme todella vahvaa henkistä kanttia tänään, Haakana kehui joukkuettaan.

Welchin poissaolo tuntui sekoittaneen myös vieraiden otteita. EBT:n valmentaja Niko Hellman totesi muuttaneensa joukkueensa pelikuvioita sen vuoksi ja otti näin tappion ainakin siltä osin omaan piikkiinsä. Toisaalta tilanne oli niin herkullinen, että siihen oli pakko tarttua kiinni, Hellman sanoi.

Catzin ehkäpä suurin yllättäjä oli avauskokoonpanoon noussut oma kasvatti Roosa Kosonen. Kososen puolustusavut tiedetään hyvin, mutta jostain syystä heitto on jäänyt tänä syksynä turhan vähälle. Tänään Roosa heitti vanhaan malliin ja hyvällä tuloksella: 12 pistettä 71,4 % tarkkuudella. Siihen päälle kuusi levypalloa, kaksi riistoa ja puoli tuntia peliaikaa, joten syystäkin hän oli tyytyväinen.

- Onhan se erittäin mukavaa päästä näyttämään taitojaan ja osaamistaan, hän totesi vaatimattomaan tyyliinsä. Lisan poissaolo tosin jännitti aluksi, mutta hyvällä joukkuehengellä ja -tekemisellä saimme pelin haltuun.

Kaikki Catzin pelaajat tekivät tänään pisteitä. Dayn ja Kososen lisäksi myös Lena Reshetko (17/6/1) ja Valencia McFarland (13/7/5/5 riistoa) pääsivät kaksinumeroisille luvuille. EBT:n parhaana palkittu Jackson sai eniten tulitukea Zykira Lewisilta (19/5/2). Tarkkana kolmoslinkona tunnettu Lotta Aaltonen jäi 8 pisteeseen, kiitos Catzin uhrautuvan joukkuepuolustuksen.

Catzin tämän vuoden viimeinen ottelu pelataan ensi lauantaina Hyvinkäällä, jossa se kohtaa viime kauden mestarin HyPon. Ottelu Martinhallissa alkaa kello 17:00.

Catz tänään: McFarland, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Reshetko.

Kari Glödstaf
9.12.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy