Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz möyhensi HBA:n alta aikayksikön

Suomen lupaavimpien naiskoripalloilijoiden joukkueeksi profiloitunut HBA oli tänään täydellinen vastaantulija, kun Korisliigan kärkipaikkaa pitävä Catz jatkoi vahvoja otteitaan kotikentällään. Yli neljäsataapäinen yleisö sai ihastella hienoja kuvioita ja taktista osaamista kissapaitojen pyörittäessä peliä näyttävästi ja vaivattoman oloisesti. Tylyt loppulukemat 81-41 (49-14) eivät anna täysin oikeaa kuvaa pelin tapahtumista, vaikka emäntäjoukkue selkeästi vieraitaan edellä olikin.

Ottelun tempo oli alusta lähtien todella kova ja peli aaltoili päästä päähän. Ensimmäiset minuutit mentiin vuorokorein, mutta jo hyvissä ajoin ennen ensimmäisen neljänneksen loppua tuli selväksi, ettei voitosta taistelisi tosissaan kuin Catz. Sara Bejedin kolmosen ja Lotta-Maj Lahtisen korille ajon jälkeen kissat löi korinalusensa umpeen ja pakotti HBA:n vaikeisiin heittoihin. Kun vierasjoukkue ei niissä onnistunut ja Catzin amerikkalaisduo Natalie DayAleighsa Welch onnistui, oltiin neljänneksen päätyttyä tilanteessa 27-8. Toisella neljänneksellä tahti vain kiihtyi ja tauolle mentiin Catzin johtaessa pistein 49-14.

- Ensimmäisen jakson olimme aivan katselijoita. Aloitimme rohkeasti, mutta itseluottamus mureni pelin edetessä. Toisella jaksolla aloimme pelata omaa peliämme, mutta saumat voittoon olivat jo menneet. Hätäilimme ja syötimme huonosti, eikä heittokaan oikein kulkenut, ex-kissapelaaja Lahtinen myönsi pelin jälkeen.

Kolmas neljännes tasoitti puntteja pelillisesti, sillä Catzin paras intensiteetti oli ymmärrettävästi jäänyt koppiin. Kovin paljon lähemmäs vieraat eivät pisteissä kuitenkaan päässeet, sillä ero kaventui vain yhdellä. Viimeisellä neljänneksellä kotijoukkue painoi taas hieman kaasua ja tyylitteli lopussa useita näyttäviä hyökkäyssommitelmia. Näin HBA jäi tänä vuonna ensimmäisenä joukkueena Lappeenrannassa alle 50 pisteen. Tärkeät kaksi pistettä miellyttivät myös Catzin valmentajaa Mika Haakanaa.

- Iso parannus lauantaiseen, jonka voitimme osittain onnellakin. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli todella hyvä intensiteetti ja toteutus molemmissa päissä kenttää. Toisella jaksolla se vähän putosi, vaikka puhuimmekin tauolla, että pidämme temmon yhtä korkeana. Pääsimme harjoittelemaan pelissä erilaisia juttuja, mikä on hyvä asia.

Catzin parhaana palkittiin sarjan kenties paras takapelaaja Valencia McFarland (10/5/5/6 riistoa), jonka pelikäsitystä ja tekniikkaa ei voi kuin ihailla. Pistekuningattarena hääri Day (20/9/3/4 riistoa), jonka rinnalla Lena Reshetko (16/7), tupla-tuplan tehnyt Welch (13/10/4) sekä Veera Pirttinen (12/4/1) pääsivät kaksinumeroisiin lukuihin. HBA:n parhaana palkitun Lahtisen (14/9/2) lisäksi myös Bejedi (14/9/2) teki kelpo lukemat. Muusta joukkueesta ei ollut tänään antamaan riittävästi taustatukea.

Catzin seuraava ottelu on lauantaina, jolloin se matkustaa Äänekoskelle Huiman vieraaksi. Kotiparketilla kissat nähdään 9. joulukuuta, jolloin vastaan asettuu Espoo Basket Team.

Catz tänään: McFarland, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Reshetko, Welch.

Kari Glödstaf
29.11.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy