Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz kaatoi siipirikkoisen Forssan kotihallissaan

Ilman maajoukkuesentteri Minna Steniä pelannut Forssan Alku oli tänään Urheilutalolla täysin aseeton, kun muutaman minuutin pelirytmiään etsinyt Catz otti ohjat käsiinsä ja paineli vierailta karkuun. Erityisen hanakasti forssalaisia kuritti Aleighsa Welch (28/8/5), joka käytti Stenin poissaolon surutta hyväkseen ja nakutti kauden korkeimman pistemääränsä. Lopputulos emännille 97-67 (44-27) ja kaksi pistettä lisää sarjataulukkoon.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta melkoista hapuilua. Maaottelutauko oli vienyt parhaimman heittovarmuuden ja molemmissa päissä kenttää nähtiin lähes alokasmaisia virheitä. Catzin onneksi vierailijoiden epävireys kesti kauemmin, sillä siinä vaiheessa kun Alku sai heittonsa kulkemaan, oli Catz karannut jo reilun kymmenen pisteen päähän. Sen lähemmäksi Alku ei enää päässyt, joten suurin jännitys oli ohi jo erätauolle mentäessä.

- Ottelun alku oli vähän hakemista, sillä pelitauon jälkeen on aina vaikeaa päästä rytmiin, Mika Haakana myönsi. Olimme kärsimättömiä ja haimme turhan nopeasti heittoja. Lisäksi Valencia McFarlandin virheet sotkivat peliämme. Onneksi Miina (Lapila) ja Natalie (Day) paikkasivat häntä hyvin. Tauon jälkeen Valenciakin pääsi vauhtiin ja pelasi todella erinomaisesti.

McFarlandin ensimmäinen puoliaika sujui vielä pisteittä, mutta toisella jaksolla alkoi tapahtua. Loistavasti rytmitetyistä ajoistaan tunnettu takapelaaja nosti kuin varkain 17 pistettä, mikä riitti tänään joukkueen kolmanneksi korkeimpaan pistemäärään. Hänen edelleen nousivat vain Lena Reshetko (18/6/1) ja alusta lähtien hurjalla teholla pommittanut Welch. Tinna Rantalainen nosti uransa ensimmäiset Korisliigapisteet.

- Pari minuuttia meni pelirytmin hakemiseen, mutta pelasimme kokonaisuutena hyvin, ”Lisa” antoi ottelun jälkeen tunnustusta joukkuetovereilleen. Tuloksesta huolimatta voimme parantaa vielä monissa asioissa. Omat pisteeni ovat pitkälti joukkuetovereiden ansiota, he pelasivat minulle hyviä heittopaikkoja. Muutenkin pallo liikkui tänään hyvin ja nopeasti, siitä osoituksena 29 koriin johtanutta syöttöä.

Alun parhaana palkittiin niin ikään hurjat luvut tehnyt Mia Loyd (29/7/1), joka ei valitettavasti saanut tarpeeksi apuja muulta joukkueelta. Meral Bedretdin teki 12 pistettä ja otti 9 levypalloa, mutta muut forssalaiset jäivät alle kymmenen pisteen. Joukkueen valmentaja Risto-Matti Rousku jää tuskin muistelemaan lämmöllä ensivisiittiään Lappeenrantaan.

- Olisihan tämä vierailu voinut paremminkin mennä. Me olimme tänään puolustuksessa aika heikkoja, eikä Catzia vastaan ole varaa antaa noin helppoja paikkoja. Meillä on kaiken lisäksi loukkaantumisten vuoksi pelaajia väärillä pelipaikoilla, mikä vaikeuttaa tietysti tekemistä.

Catzin seuraava ottelu on ensi viikon lauantaina, kun Vimpelin Veto saapuu Urheilutalolle. Ottelu alkaa klo 17:00. Tervetuloa!

Catz tänään: McFarland, Rantalainen, Rytkönen, Kosonen, Pirttinen, Lapila, Day, Reshetko, Welch.

Kari Glödstaf
18.11.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy