Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz jatkaa vahvoja otteitaan – nyt kaatui kotiparketilla HyPo

Naisten Korisliigan piikkipaikkaa pitävän Catzin kone hyrräsi tänäänkin tasaisen tehokkaasti, kun se kohtasi Urheilutalon parketilla viimekautisen mestarin Hyvinkään Pontevan. Nimivahva vierasjoukkue on kärsinyt tänä syksynä uudistuneen rosterin mukanaan tuomista ongelmista ja ne heijastuivat HyPon otteisiin myös Catzia vastaan. Tylyinä emäntinä häärineet kissat eivät antaneet mestareille missään vaiheessa eväitä päästä peliin mukaan, vaan juoksivat lopulta varsin selkeään voittoon luvuin 73-57 (36-20).

- Olen tosi tyytyväinen voittoon, totesi Catzin valmentaja Mika Haakana. Puolustuksemme oli erinomaista läpi ottelun, mutta hyökkäyksessä jäi parannettavaa – meidän olisi pitänyt pystyä nykäisemään heti ensimmäisellä neljänneksellä reilumpi johto. Tämä on kuitenkin hyvä startti kaudelle, joskin pitää muistaa, että kausi on vasta alussa.

Ottelun alku oli molemminpuolista hakemista, sillä hyvätkin heittopaikat kolisivat rautoihin tai katkesivat huolimattomiin syöttöihin. Catz reagoi tähän nopeammin ja pystyi ensimmäisen neljänneksen puolesta välistä lähtien tukkimaan vieraiden korinaluspelin. Kun kaukoheitot eivät olleet tänään hyvinkääläisten heiniä, onnistui Catz kasvattamaan johtoaan tasaisen varmasti ja tauolle mentiin Veera Pirttisen upean kolmosen siivittämänä tilanteessa 36-20. Sen jälkeen ero pysyttelikin 20 pisteessä ja vaikka vieraat pääsivätkin lopussa kaunistelemaan lukemia, ei voittajasta ollut enää pitkään aikaan ollut epäselvyyttä.

Yksi ottelun tärkeimmistä kaksinkamppailupareista oli Catzin Aleighsa Welchin ja HyPon Taru Tuukkasen välinen mittelö. Ikinuori Tuukkanen on vienyt tänäkin syksynä vastustajien puolustajia kuin pässiä narussa, mutta tänään hän jäi ”Lisan” käsittelyssä toiseksi. Nenämurtuman vuoksi maskin kanssa pelannut Welch paitsi jätti Tuukkasen 12 pisteeseen, kävi itse nostamassa tupla-tuplan (17/10/4/2 riistoa) ollen yksi kissojen suurista onnistujista. Haakana jakoikin kehuja sentterilleen.

- Lisa puolusti tänäänkin loistavasti. Koko ryhmä oli erinomainen etenkin leikkausten puolustamisessa, sillä HyPo on niissä sarjan paras joukkue ja Tuukkanen jakaa niistä paljon koriin johtavia syöttöjä.

Welchin, toisen tupla-tuplan kirjauttaneen Valencia McFarlandin (13/12/5) sekä Catzin parhaana palkitun Natalie Dayn (17/6/4/2 riistoa) ohella pitää nostaa esiin myös sarjan parhaisiin kotimaisiin pelaajiin lukeutuva Pirttinen, joka on vahvan puolustuspelin ohella nostanut myös hyökkäysprofiiliaan. Syksyn kovimmat pisteensä (14/6/3) tehnyt Veera tunnusti vahvan joukkuepelin vaikuttavan myös hänen korisarakkeeseensa.

- Pelaamme vauhdikkaammin kuin viime kaudella ja se tarkoittaa enemmän heittopaikkoja jokaiselle. Pisteet ovat puolestaan todiste kaikkien onnistuneesta suorituksesta, ei siis vain korintekijän hyvyydestä.

Erotuomaritoiminta herätti huomiota tänäänkin, osin aiheesta ja osin aiheetta. On silti kummallista, ettei Naisten Korisliigaan saada seurojen vaatimuksesta huolimatta kolmea tuomaria, mistä molempien joukkueiden valmentajat muistivat myös huomauttaa. Tämä tuskin tulee muuttumaan ainakaan keskiviikkoon mennessä, jolloin Catz astelee seuraavan kerran Urheilutalon parketille. Silloin vastassa on rakas paikalliskilpailija Kouvottaret. Ottelu alkaa klo 18:30, tervetuloa!

Catz tänään: McFarland, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Day, Reshetko, Kalin, Welch.

Kari Glödstaf
21.10.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy