Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz punnersi voiton EBT:stä

Kahdella varsin selvänumeroisella voitolla kautensa aloittanut Catz oli tänään aiempaa tukalammassa tilanteessa, kun kauden pelkillä tappioilla aloittanut Espoo Basket Team oli päättänyt kirkastaa kilpensä. Parhaimmillaan 16 pisteen johdossa ollut kissalauma oli ottelun loppuvaiheilla vaarassa päästää emännät jo kantapäilleen, mutta pystyi lopussa punnertamaan tarvittavat korit ja vei näin ottelun luvuin 66-75 (29-37). Voitto oli Catzin kolmas perättäinen, kun taas EBT:llä on vielä pistetili avaamatta.

Ottelu alkoi erittäin tasaisesti ja koreja tehtiin molempiin päihin. Catz pystyi pitämään johtonsa lähes alusta alkaen, mutta EBT ei kuitenkaan päästänyt vierailijoitaan karkumatkalle. Ensimmäinen neljännes päättyi lukemiin 15-23 ja toisenkin jälkeen ero oli kahdeksan pisteen verran, nyt 29-37. Catz pystyi pitämään espoolaisten pelätyn amerikkalaiskaksikon Kamilah JacksonZykira Lewis hyvin kurissa, mutta Lotta Aaltosen tarkalle heittokädelle eivät kissatkaan voineet mitään. Vastaavasti Natalie Day, Valencia McFarland ja Veera Pirttinen pussittivat Catzille pisteitä hyvällä meiningillä.

Tauon jälkeen Catz otti kuskin aseman ja hetken aikaa näytti siltä, että joukkue pystyy repäisemään riittävän selkeän eron ottelun ratkaisemiseksi. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan jo 16 pisteen saavutettu etumatka alkoi hiljalleen kaventua ollen vähimmillään enää kahdeksan. EBT onnistui tätäkin eroa vielä kaventamaan, mutta läpi ottelun tasaisen varmasti heittäneen Dayn vire kantoi loppuun asti. Kissojen parhaana pistenikkarina kunnostautuneen Natalien saldo oli 28 pistettä, 7 levypalloa ja 1 syöttö. McFarland pussitti myös tehokkaasti (17/2/5/3 riistoa) ja heitä säestivät vahvasti niin Pirttinen (10/4/1) kuin tuttuun tyyliinsä tupla-tuplan napannut Lena Reshetkokin (10/10/2/4 riistoa). Lenan riistojen Korisliigan runkosarjassa on nyt tasan 600. Hän on kuudes pelaaja liigahistoriassa, joka on yltänyt kyseiseen satamäärään. Yhden pelin riistoennätys Lenalla on kahdeksan.

Hyvin kautensa aloittanut Aleighsa Welch sai iskun kasvoihin ja joutui lopettamaan pelin 3. neljänneksen lopulla.

- Vaikea peli tänään, Catzin valmentaja Mika Haakana totesi. Ei ollut sellaista iloa ja rytmiä kuin kahdessa aikaisemmassa ottelussa, tosin EBT vaikeutti tekemistämme todella ansiokkaasti. Meiltä vaadittiin enemmän malttia tilanteiden pelaamiseen kuin aiemmin ja kun maltoimme 3. neljänneksen alussa niin tehdä, saimme nykäistyä hyvän kaulan. Lopussa oli hyvä, että pystyimme kontrolloimaan riittävät pisteet.

EBT:n ykköstykki oli tahmeasti aloittanut, mutta loppua kohden selvästi piristynyt Lewis (20/7/2/3 riistoa). Jackson ja Aaltonen jäivät molemmat lopulta 13 pisteeseen ja etenkin jälkimmäisen pysäyttäminen oli tärkeä onnistuminen Catzilta. Kuusi kautta kissapaitaa kantaneesta Lotta Hämäläisestä ei ollut tänään entisen joukkueensa pysäyttäjäksi, vaikka kolmosen pohjaan linkosikin.

Catzin pelit jatkuvat ensi lauantaina, jolloin vieraaksi saapuu viime keväänä Naisten Korisliigan mestaruuspokaalia nostellut Hyvinkään Ponteva. Siihen asti kissoilla on aikaa parannella tämän päivän pelissä tulleita kolhujaan.

Catz tänään: McFarland, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Reshetko, Kalin, Welch.

Kari Glödstaf
14.10.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy