Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Liukkaasti liikkunut Catz juoksi PeKalta karkuun jo avausneljänneksellä

Kepein jaloin jo tiistaina Kouvolassa esiintynyt Catz pisti tämän päivän harjoitusottelussa heti alusta lähtien täyden höyryn päälle. Vastassa ollut Peli-Karhut jäi telineisiin, eikä pystynyt estämään kissojen rynnistystä. Vahvalla intensiteetillä ja nopealla pallonsiirtelyllä pelannut Catz juoksi vierailtaan lopulta helposti karkuun luvuin 86-59 (53-25).

- Meillä oli hyvä tempo ja intensiteetti tänään ja mikä parasta, vaihtopelaajat toivat sitä joka kerta lisää kentälle päästyään, totesi tyytyväinen Catz-valmentaja Mika Haakana. Teimme taas paljon hyviä juttuja, mutta petrattavaakin jäi vielä kauden alkua ajatellen.

PeKan tähtipelaajan Akilah Simsin tekemän avauskorin jälkeen vieraat eivät päässeet enää johtoon. Catzin tiukka prässi kentän molemmissa päissä sai aikaan paitsi PeKan virhesuman, myös hämmästyttävän paljon tilanteita, jossa vierailijat menettivät pallon jo ennen kuin olivat päässeet puolirajan yli. Kun vielä Catzin onnistui pakottaa heitot kaaren taa, oli PeKa vaikeuksissa. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen kissojen johto oli 15 pistettä ja toisella tahti vain kiihtyi. Tauolle mentiin Lena Reshetkon kolmosen saattelemana.

Tauon jälkeen pelissä oli jäljellä vain kunnia. PeKa taisteli parhaansa mukaan, mutta Catzin onnistui kasvattaa johtonsa parhaimmillaan jo 33 pisteeseen, ennen kuin ote alkoi hiipua. Vieraat pelasivat kolmannen jakson lopussa ja neljännen alussa 15 pisteen yhtämittaisen sarjan, jolla se nousi jo 18 pisteen päähän, kunnes Lisa Welch pussitti neljästi ja lopetti pelin siihen. Viimeiset minuutit olivat lukemien kaunistelua puoleen ja toiseen.

Molemmat joukkueet käyttivät yhdeksää pelaajaa. Catzin ryhmästä selkeimmin erottuivat aina loppuun asti taisteleva Reshetko, jonka askel näyttää edelleen yhtä kepeältä ja heittokäsi vakaalta kuin aiempinakin vuosina. Welch tukki puolustuspään korin ja pussitti joukkueelleen paljon tärkeitä pisteitä, Miina Lapilan taistellessa terrierin tavoin molemmissa päissä kenttää. Hän kruunasi iltansa heittämällä Catz-uransa kenties kovimman pistemäärän.

- Lena pelasi huikean pelin ja hänellä taisi olla ensimmäisen puoliajan jälkeen tehotilastossa jo +30. Miinalta myös tosi hyvä peli, samoin Lisalla. Natalie (Day) parantaa otteitaan myös koko ajan, vaikka mielessä on varmasti muutkin asiat kuin pelkkä pelaaminen, Haakana selvensi laitahyökkääjänsä otteita kotimaassa riehuvien hurrikaaniuutisten keskellä.

PeKan peli pyöri liikaa kolmikon Sims – Brittany CrainMaria Koskinen varassa. Awak Kuier pelasi paikoin erinomaisesti, mutta hänen otteissaan on vielä nähtävissä tietynlainen rutiinin puute, mikä on tässä vaiheessa täysin luonnollista. Joukkueen kolmas amerikkalaisvahvistus Megan Mullings ei ollut tänään parhaimmillaan ja hänen pelinsä päättyikin suihkukomennukseen ajassa 34:27.

Catz aloittaa Naisten Korisliigan ensi torstaina vierasottelulla HBA:ta vastaan, kun taas Peli-Karhujen avausottelu on sunnuntaina 1.10. Hyvinkään Pontevan kotihallissa. Kissojen ensimmäinen kotiottelu on 7.10., jolloin Urheilutalolle saapuu Äänekosken Huima. Peli-Karhut kohdataan puolestaan 28.10. Kotkassa.

- Tämä viikko on ollut todella hyvää tekemistä. Sarjan avausottelu tulee olemaan kuitenkin erilainen ja siihen pitää valmistautua huolella. Meidän täytyy olla henkisesti valmiita, sillä HBA tulee pelaamaan kovalla tempolla. Meillä on nyt hyvin palaset kohdallaan, joten olen luottavainen tulevan kauden suhteen.

Catz tänään: Lisa Welch 19, Lena Reshetko 16, Valencia McFarland 15, Veera Pirttinen 14, Natalie Day 12, Miina Lapila 10 pistettä. Johanna Kalin, Johanna Timperi ja Karoliina Rytkönen jäivät pisteittä.

Kari Glödstaf
21.9.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy