Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz selkeään voittoon pronssiottelussa

Naisten Korisliigan pronssiottelu ei tarjonnut etukäteisspekulaatioista huolimatta hirveästi jännitystä, sillä kentällä oli käytännössä vain yksi erinomaisesti pelannut joukkue. Viiden ottelun välieräsarjan Espoo Unitedille hävinnyt Catz ei antanut vierasjoukkue Peli-Karhuille tänään kuin lämmintä kättä, sillä se jyräsi alkuminuuteista lähtien karkumatkalle, eikä katsellut enää taakseen. Voitto kissoille selkein luvuin 77-46 (47-22) ja seurahistorian ensimmäiset pronssimitalit pelaajien hyppysiin.

Hyvällä liikkeellä ja peli-ilolla alusta alkaen pelanneiden kissojen ensimmäiset puolitoista minuuttia menivät vielä hermoillessa, mutta Juta Jahilon ja uransa viimeistä ottelua pelanneen Amanda Lassiterin korien jälkeen emännät syttyivät. Kolmosheittojensa kanssa koko kauden tuskaillut Catz upotti kaaren takaa kolmesti ja siirtyi pikavauhtia johtoon. PeKa nousi vielä tasoihin tilanteessa 12-12, mutta sen jälkeen kissoja ei pidätellyt enää mikään. Eniten vieraita höykytti fanien vuoden pelaajaksi valitsema Chandrea Jones, joka syöttö- ja harhautusrepertuaariensa lisäksi upotti erätaukoon mennessä 21 pistettä. Lopussa Jones otti hieman rauhallisemmin ja päätti kautensa 24 pisteeseen.

- Olimme ihan vastaantulijoita, PeKan valmentaja Roope Mäkelä myönsi. Peli ratkesi todella aikaisessa vaiheessa, sillä emme saaneet puolustusta pitäväksi mitenkään. Toisella jaksolla tilanne hieman tasoittui, mutta erätaukoon mennessä olimme hävinneet levypallotkin selvästi. Tuossa on tulos, eikä se enää fläppitaululla tai videoita katsomalla muutu. Tänään Catz oli selvästi parempi.

Catzin valmentaja Mika Haakana jakoi tänään peliaikaa tasaisesti kaikille, ainoastaan viimeisessä välieräpelissä takareitensä satuttanut Valencia McFarland joutui seuraamaan ottelua verryttelyasu päällä. Jokainen pelaaja vastasi valmentajansa huutoon ja pelasi esimerkillisen pirteää ja näyttävää koripalloa. Kuten joukkueen kapteeni Lena Reshetko ottelun jälkeen totesi, ”jokainen ymmärsi, että tänään on tehtävä parhaansa ja päätettävä kausi kunnialla”.

- Hyvä peli, energiamme oli ihan ok. Kolmen päivän huili taisi näkyä, sillä tänään meillä oli tosi hyvä heittopäivä ja vähän paremmin jalkoja. Tässä on nyt oltu viimeiset päivät allapäin, mutta tänään vähän ennen pelin alkua alkoi jo tuntua kirkkaammalta. Kaikki pelaajat pelasivat hienosti ja hyvällä asenteella, Haakana summasi tämän illan kamppailun.

Niin Haakana kuin Reshetkokin myönsivät kauden olleen vaikean, mutta joukkueen taistelleen esimerkillisesti loppuun asti. Loukkaantumiset sotkivat kissojen syksyn, eikä kevään otteluruuhkassa ollut enää riittävästi levänneitä jalkoja vaativaan ottelusarjaan EU:ta vastaan. Molemmat olivat lopulta kuitenkin tyytyväisiä koko kauteen ja eiköhän pronssimitalikin ala myöhemmin maistua hyvältä itse kullekin pelaajalle.

Catzin kovin pistenikkari oli tänään joukkueensa parhaana palkittu Jones (24/5/3 syöttöä), eikä tupla-tuplan tehneen Reshetkonkaan tarvitse manata iltapuhdettaan (17/14/3 syöttöä). Camilla Grönberg (9/2 syöttöä) ja Veera Pirttinen (8/2/2 syöttöä) tekivät myös takuuvarmaa työtä. PeKan ahnein korisukan venyttäjä oli niin ikään tupla-tuplan tehnyt Akilah Sims (17/10/3 syöttöä).

Catz kiittää kaikkia kannattajiaan ja yhtä lailla satunnaisesti Urheilutalon lehtereillä istuneita katsojiakin tästä kaudesta. Nyt on aika huilata hieman ja seurata Naisten Korisliigan finaalit loppuun asti ennen kuin luodaan katse tulevaan, toivottavasti mestaruuteen päättyvään kauteen.

Kari Glödstaf
18.4.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy