Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz vakuuttavalla pelillä Latvia-Estonia Liigan finaaliin

Catz on yltänyt toistamiseen Latvia-Estonia Liigan finaaliin. Välierissä joukkue kohtasi Vega 1/Liepajan, jonka se oli voittanut aiemmin jo kolmasti tällä kaudella. Vaikka kissoilla oli ottelussa omat vaikeutensa, se juoksi loppuotteluun lopulta selvin lukemin 76-52 (40-24). Vastustajakseen se saa joko TTT Rigan tai FCR Media/Raplan, jotka aloittivat ottelunsa Catzin välierän jälkeen.

Naisten Korisliigassa vaikeista aluista lähiaikoina kärsineet kissat oli vahvassa vireessä heti ensimmäisistä hyökkäyksistä alkaen. Viiden minuutin pelin jälkeen joukkueen johto oli seitsemän pistettä ja lisää tuli koko ajan. Vega ei saanut omaa peliään kulkemaan, Catzin intensiivinen puolustus tukki korinalustan ja kun vastustajan tavallisesti tehokkaat kolmoslingotkin olivat heittojensa kanssa hukassa, vei Catz ensimmäisen neljänneksen 21-8. Toisella neljänneksellä Chandrea Jones, Valencia McFarland ja Lena Reshetko jatkoivat vahvaa peliä ja ottelu tuntui tauolle mentäessä lähestulkoon taputellulta.

Näin ei kuitenkaan ollut. Vega teki muutamia taktisia muutoksia, otti Jonesin ja McFarlandin pihteihinsä ja alkoi hyökätä tehokkaammin. Catzin parhaimmillaan 22 pisteen johto kutistui vääjäämättömästi kuuteen, mutta sen lähemmäs eivät liepajalaiset onneksi päässeet. Kissojen peli alkoi taas rullata, eikä Vegasta ollut enää siihen vastaamaan. Veera Pirttinen, Camilla Grönberg ja McFarland upottivat viimeisellä neljänneksellä koreja hyvällä prosentilla ja siivittivät joukkueen selvään 24 pisteen voittoon.

- Tärkeä voitto. Alku oli tosi hyvä, saimme purettua prässin ja hyökkäyksemme intensiteetti oli korkea. Myös puolustuspelimme oli koko ajan hyvää ja etenkin palloscreenit hoidimme tosi tiiviisti. Kolmannella neljänneksellä vastustaja vaihtoi puolustuskuvioita ja sai pelimme sekaisin, mutta onneksi löysimme lääkkeet siihenkin. Viimeisellä neljänneksellä Veera ja Cami heittivät tärkeitä pisteitä meille ja saimme pelin taittumaan, Mika Haakana kertoi pelin tapahtumista.

Catz pelasi tänään yhtenäisesti ja suurella sydämellä, eikä yhtä ainoaa pelaajaa voi nostaa muiden edelle. Pisteissä tehokkaimmat olivat tupla-tuplan napannut Reshetko (18/10/3 riistoa), vahvoja ajoja tehnyt McFarland (17/4/3 syöttöä), satumaista syöttörepertuaariaan esitellyt Jones (13/6/7 syöttöä) ja molemmissa päissä tarkkaa peliä esittänyt Pirttinen (9/2/6 syöttöä). Vegan ykköstykki oli joukkueeseen vastikään liittynyt Zane Jakobsone-Pelse, joka pussitti 16 pistettä ja nappasi 2 levypalloa. Muut pelaajat jäivät alle kymmenen pisteen.

Catzin välitavoite kansainvälisillä kentillä on saavutettu. Nälkä kasvaa syödessä, eikä huomiseen loppuotteluun ole tietenkään muuta tavoitetta kuin hopeamitalin kirkastaminen kultaan. Kuinka kissoille käy, se selviää huomenna klo 18:00 alkaen ja on katsottavissa myös netti-tv:stä.

Kari Glödstaf
8.4.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy