Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzin kultamitaliputki poikki – EU marssi finaaliin

Catzin viiden kauden mittainen kultamitaliputki ja kaikkiaan kymmenen perättäisen loppuottelupaikan sarja tuli päätökseensä tänään Urheilutalolla, kun viidenteen otteluun edennyt välieräsarja päättyi Espoo Unitedin voittoon lukemin 62-72 (31-32). Tämän iltainen peli oli samanlainen trilleri kuin joukkueiden kaikki aiemmatkin kohtaamiset, mutta tällä kertaa EU:lla oli pistää peliin yksi ylimääräinen vaihde lisää ja sysätä kissat pronssiotteluun.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat Catzille yhtä tahmeat kuin aiemmissakin otteluissa. Heittopeli oli ruosteessa ja vaikka se ei ollut parasta mahdollista vieraillakaan, pystyi EU ottamaan pienen eron jo ensimmäisillä minuuteilla. Catz kampesi rinnalle, mutta tummia pilviä alkoi kasautua, kun Valencia McFarland joutui jättämään vamman vuoksi pelin kesken. Kissat taistelivat urheasti aina tauolle asti, jonne lähdettiin EU:n johdossa, kiitos Tabatha Richardson-Smithin viime sekuntien kolmosen.

Toinen puoliaika osoitti karulla tavalla, ettei Catzista ole tänä keväänä mestaruuden puolustajaksi. Espoolaisten tiukka puolustus pelasi sekä Lena Reshetkon että Samarie Walkerin pois optimaalisilta heittopaikoilta, joten hyökkäysarsenaali jäi kissojen osalta vajaaksi. Kun vastaavasti Minna Mali, Shenita Landry ja Faith Randolph olivat mahtavalla heittotuulella, alkoi ero kasvaa vierailijoiden hyväksi. Catz taisteli siitä huolimatta kynsin hampain loppuun asti, mutta tänään se ei vain riittänyt.

- Kaksi erittäin hyvää joukkuetta pelasi hyvän ja tasaisen sarjan, mikä ansaitsikin mennä viidenteen otteluun. Tunnelmat ovat hieman ristiriitaiset tällä hetkellä: toisaalta olen tietysti iloinen finaalipaikastamme, toisaalta molempien joukkueiden avainpelaajien loukkaantuminen oli kova isku. Pelistä totean sen verran, että puolustuksemme oli tänään tiivis, vaikka lopussa tulikin liikaa menetyksiä, totesi EU:n valmentaja Kimmo Kujansivu.

- Totta kai harmittaa paljon, Mika Haakana myönsi. McFarlandin loukkaantuminen oli paha isku, mutta joukkue pisti kaiken peliin ja jokainen taisteli suurella sydämellä loppuun asti. Onnittelut EU:lle, se on hyvin valmennettu ja peliä toteuttava joukkue.

Catzin parhaana palkittiin mahtavan pelin pelannut Chandrea Jones (30/14/4 syöttöä/4 riistoa), joka piti joukkueensa pitkään voittotaistossa mukana. Valitettavasti muut kärkinimet jäivät kauas parhaista tehoistaan, vaikka Walker heittikin 10 pistettä ja napsi 10 levypalloa. EU:n paras oli hurjaan vireeseen äitynyt Randolph (18/8 levypalloa), mutta myös Mali (14/7/3) ja jalkansa loukannut Landry (14/5/4) olivat hyvällä heittopäällä.

Catzin tämän kauden viimeinen peli eli pronssiottelu pelataan tiistaina Urheilutalolla, jossa vastaan asettuu Hyvinkään Pontevalle otteluvoitoin 3-1 hävinnyt Peli-Karhut. Ottelu alkaa klo 18:30. Tervetuloa!

Kari Glödstaf
14.4.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy