Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Uhrautuva viisikkopeli ja McFarlandin tehokas iltapuhde siivittivät Catzin toiseen välierävoittoon

Naisten Korisliigan välieristä ei puutu tänä vuonna jännitystä. Kotkan Peli-Karhujen ja Hyvinkään Pontevan välinen ottelusarja tasoittui tänään 1-1:een PeKan voittaessa kotihallissaan vierailijat lukemin 74-71. Aivan yhtä tiukoilla oli kotihallissaan pelannut Catz, joka otti Espoo Unitedista jo kolmannen kerran mittaa vajaan viikon sisään. Valencia McFarlandin kolmannen jakson huippupeli ja loppuun asti taisteleva kissapuolustus olivat voiton avaimet, kun emäntäjoukkue otti toisen kiinnityksen loppuottelupaikkaan numeroin 67-63 (25-29).

Ottelun alku oli tämän kauden kissoille ominaiseen tapaan tahmea. Catz käväisi kyllä johdossa tilanteessa 6-5, mutta sen jälkeen kuskin paikalle istui EU ja ohjasi pirssiä vastustamattomasti aina erätauolle asti. Vierailijoiden tiukka puolustuspeli vei Catzin heittotilan kaaren sisäpuolelta, mutta jostain syystä kaukoheitotkaan eivät irronneet toivotulla tavalla. Lopussa Chandrea Jones esitteli vakaata heittokättään ja upotti tärkeän kolmosen juuri ennen taukoa.

- Jostain syystä pelien alut ovat meille tosi vaikeita, Mika Haakana aprikoi. Tosin Espoo puolusti taktisesti hyvin ja fyysisesti, mikä vaikeutti korintekoamme. Toiselle jaksolle löysimme tarvittavat tehot ja olisimme voineet siinä karatakin, mutta emme onnistuneet. Tärkeä voitto, tosin näissä tarvitsee olla onneakin mukana.

Kolmas neljännes, ”kissaneljännes”, oli maanantain tavoin Catzin heiniä. Joukkue siirtyi ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 33-31, mutta espoolaiset tulivat vielä tasoihin. Camilla Grönbergin kolmosen jälkeen osat vaihtuivat pysyvästi ja silloin alkoi myös McFarlandin näytös. Naisten Korisliigan parhaisiin takapelaajin lukeutuva McFarland tuntui olevan kaikkialla tehden neljänneksen aikana yhteensä 15 pistettä, joiden avulla kissat siirtyivät jo turvallisen tuntuiseen kymmenen pisteen johtoon ennen viimeistä neljännestä.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää puolustamista, mutta toisella emme saaneet riittävästi stoppeja, EU:n valmentaja Kimmo Kujansivu summasi joukkueensa tekemisen. Paransimme erityisesti levypalloissa ja olen ylpeä, että nousimme takaisin voittotaisteluun. Siksi olenkin positiivisella mielellä ensi viikon kohtaamista ajatellen.

Viimeinen kymmenminuuttinen oli todella jännittävää koripalloa. Catzin johto hiipui pikkuhiljaa ja kun Lena Reshetko sai reilun kolmen minuutin pelin jälkeen virhetilinsä täyteen, alkoi tiukkaakin tiukempi puolustustaistelu. Tiivis viisikko ei lopulta päästänyt vieraita enää edes tasatilanteeseen, vaan pystyi itse tekemään tarvittavat korit. Viimeisen naulan espoolaisten takaa-ajolle löi Samarie Walker vapaaheittoviivalta.

Catzin parhaana palkittiin ansaitusti McFarland (24/2/5 syöttöä). Jones teki myös vaikuttavat tehot (18/8/6 syöttöä/5 riistoa), vaikka hänen peliään vaikeuttikin nopeaan tahtiin saadut kolme varoitusta. Huikeaa kevättä pelaava Roosa Kosonen ei kumarrellut kuvia tänäkään iltana ja vaikka pistesarake näyttääkin vain kahta, oli hän loppuhetkien rynnistyksessä tärkeä palanen kissapuolustusta. Espoolaisten tehot lepäsivät tänään kovan amerikkalaiskolmikon harteilla, heistä Shenita Landry (17/14/3 syöttöä) ja Tabatha Richardson-Smith (16/10/2 syöttöä) ylsivät tupla-tuplaan.

Catzin ja EU:n välinen välieräsarja jatkuu ensi keskiviikkona Espoossa, jonne Catz järjestää myös fanikyydin. Sitä ennen joukkue pelaa Latvia-Estonia Liigan välierät lauantaina ja mitalipelin sunnuntaina. Näitä otteluita voi seurata sarjan kotisivun kautta osoitteessa http://www.wbbl.eu/en/.

Kari Glödstaf
5.4.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy