Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Vaikea alku ei lannistanut Catzia – toisen jakson ilotulitus toi voiton EU:sta

Lauantaina Espoo Unitedille kotihallissaan pisteellä hävinnyt Catz oli tänään tiukan paikan edessä, kun se matkusti Espooseen hakemaan revanssia. Voitolla kissalauma nappaisi kotiedun takaisin itselleen, tappio ajaisi sen nurkkaan ja välieräsarjan katkolle seuraavaan peliin. Molemmat valmentajat ennakoivat tiukkaa ottelua, jossa pienet asiat ratkaisevat voittajan. Tänään nuo asiat kääntyivät Catzille, joka poistui Tapiolan urheiluhallin parketilta voittajana lukemin 60-77 (31-31).

Ottelun alku oli Catzille yhtä vaikea kuin koko lauantainen peli. Heittopeli oli tahmeaa, eikä joukkue pystynyt pysäyttämään energisesti liikkuneita emäntiä, jotka tekivät Faith Randolphin ja Shenita Landryn johdolla pahaa jälkeä kissapuolustuksessa. Ensimmäisen neljänneksen 21-10 tylytys antoi odottaa vaikeaa iltaa vierasjoukkueelle, mutta lyhyen katkon aikana Mika Haakana juoni taustajoukkoineen aivan uudet kuviot ja Catzin peli alkoi toimia. Espoolaiset jäivät telineisiin ja vieraat menivät hieman ennen taukoa jo johtoonkin, jonka Ellen Nurmi ja Landry kuitenkin kuittasivat.

- Tosi vaikea alku, teimme ison määrän virheitä hyökkäyspäässä. Toiselle neljännekselle teimme hieman muutoksia ja saimme liikkuvuutta ja hyökkäykseen leveyttä. Keskipätkä aukaisi pelin ja saimme hyökkäyksen rullaamaan. 50 minuuttia siihen meni, mutta jospa se tästä lähtisi, Haakana tuumi voitokkaan ottelun jälkeen.

Toisella jaksolla nähtiin hurjistunut Catz, joka ei antanut emännille mitään mahdollisuutta kummassakaan päässä kenttää. Lena Reshetko, Valencia McFarland ja Chandrea Jones sahasivat EU:n puolustusta joka suunnasta ja johdattivat joukkueensa 17 pisteen jaksovoittoon. Viimeinen neljännes oli taas tasaväkisempää peliä ja vaikka espoolaiset kuinka koettivat ajaa isoa etumatkaa kiinni, eivät he päässeet kuin 12 pisteen päähän. Voiton myötä Catz tasoitti ottelusarjan, mikä tarkoittaa sitä, ettei tämän parin finalisti ole selvillä kuin vasta Latvia-Estonia Liigan loppupelien jälkeen.

EU:n paras pisteidentekijä oli totuttuun tapaan Landry, joka heitti 21 pistettä ja otti 14 levypalloa. Randolph (11/4 levypalloa), Nurmi (11/3 levypalloa) ja Tabatha Richardson-Smith (10/6 levypalloa) heittivät myös kohtalaiset pisteet, mutta edellisessä pelissä dominoinut Dionne Pounds puolustettiin tänään täysin pimentoon ja ex-kissapelaajan saaliiksi jäi vain 2 pistettä ja 1 levypallo. Catzin ykköstykkinä hääri kentän pistekuningatar Reshetko (22/4/3 syöttöä), joka sai mahtavaa tukea McFarlandilta (16/8/3/3 riistoa) ja tupla-tuplan tehneeltä Jonesilta (13/13/6 syöttöä).

- Lenalta taas aivan uskomaton peli, Haakana jakoi tunnustusta Landryn kanssa vääntäneelle kapteenilleen. Camilla (Grönberg) ja Veera (Pirttinen) pysäyttivät alkuvaikeuksien jälkeen Randolphin ja Valencia puolusti mahtavasti Poundsia. Kokonaisuutena hieno luonteennäyttö koko joukkueelta.

Catzin ja EU:n välieräsarja jatkuu jo keskiviikkona, kun espoolaiset vierailevat Urheilutalolla. Ottelu alkaa klo 18:30. Tervetuloa!

Kari Glödstaf
3.4.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy