Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz kompuroi kotiedun EU:lle

Naisten Korisliigan välierät alkoivat juuri niin jännittävinä ja tasaisina kuin osattiin odottaa. Runkosarjassa toiseksi ja kolmanneksi jääneet Catz ja Espoo United kohtasivat ensimmäisessä osaottelussa Urheilutalolla ja lopputulos oli vieraille voitokas numeroin 64-65 (23-30). Loppuottelupaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Catzin valmentaja Mika Haakana pohti runkosarjan päätösottelun jälkeen, kuinka kahden viikon tauko tulee näkymään joukkueen otteissa. Haakanan mukaan se ei ole aina ollut hyväksi ja hän todella tiesi mistä puhui: ensimmäinen puoliaika oli kissojen osalta lähestulkoon heikointa peliä tämän vuoden puolella. Se antoi vierailijoille liikaa tilaa omassa päädyssä, eikä pystynyt rankaisemaan hyvistäkään paikoista vastustajan korin alla. Vaatimattomien 2 ja 3 pisteen heittoprosenttien (28 ja 17) vuoksi ei ole ihme, ettei pistetili kertynyt.

- Otan omaan piikkiini, ettemme olleet valmistautuneet riittävän terävästi, Haakana selvitti ottelun jälkeen. Pelimme oli hyvin tahmeaa ja rytmitöntä, eikä rullannut kummassakaan päässä kenttää. Jos olisimme pystyneet lopussa nousemaan voittoon, se olisi ollut ansaitsematonta. Toisen jakson pelimme antoi silti uskoa tulevaan.

Vaikka Catz ei lopulta pystynyt missään vaiheessa nousemaan vieraiden rinnalle tai ohi, oli sen pelaaminen jälkimmäisellä puoliskolla huomattavasti eloisampaa ja luovempaa. Syöttöpeli kulki ajoittain parhaiden otteluiden tasolla ja puolustuspäässä pystyttiin ajamaan Shenita Landry aiempaa ahtaalle – kissojen kannalta oli sen sijaan valitettavaa, että viime ottelussa hyvin kurissa pysynyt Faith Randolph pystyi nostamaan profiiliaan ja pussittikin vieraille lopulta 20 pistettä.

Ottelun viimeiset minuutit menivät yhtä jännittäviksi kuin kaksi viikkoa sitten pelatussa runkosarjan päätösottelussa. Catzin onnistui hilata itsensä kymmenen pisteen takaa-ajomatkalta pisteen päähän, mutta aika umpeutui ennen kuin Chandrea Jonesin onnistui heittää kolmonen ilmaan. Näin Catz pääsi harmillisen lähelle, mutta jäi silti liian kauas.

- Hyvä voitto, vaikka lopussa menikin vähän sähläämiseksi, myönsi tyytyväinen espoolaiskapteeni ja joukkueensa parhaana palkittu Dionne Pounds. Annoimme paljon hyökkäyslevareita ja menetyksiäkin oli ihan liikaa. Vain kolme syöttöä ei ole myöskään imarteleva luku, etenkin kun meidät tunnetaan palloa liikuttavana joukkueena. Paljon jäi parannettavaa, mutta tästä jatketaan maanantaina Espoossa.

Catzin ja Espoo Unitedin välieräsarjan seuraava ottelu pelataan maanantaina Metro Areenalla Espoossa. Ottelu alkaa klo 18:30 ja Catz järjestää paikalle fanikuljetuksen, jos on riittävästi lähtijöitä.

Kari Glödstaf
1.4.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy