Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzille makea voitto TTT Rigan tähtisikermästä

Latvia-Estonia Liigan kakkospaikkaa hallussaan pitävä Catz teki tänään Urheilutalolla tempun, johon ani harva uskoi eilisen jälkeen. TTT Rigan jalkoihin jäänyt kissalauma kokosi rivinsä nopeasti, teki muutamia taktisia muutoksia ja aiheutti vierailijoille sen ensimmäisen tappion näissä karkeloissa sinä aikana, kun Catz on ollut mukana. Loppulukemat 78-74 (38-32) ottivat Rigan joukkueessa sen verran koville, ettei sillä ollut ainoatakaan edustajaa pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Edellisen kerran TTT Riga hävisi Latvia-Estonia Liigassa 20.12.2014, joten Catzin voitto päätti sen 51 ottelun mittaisen voittoputken.

Jos Catz näyttäytyi eilen hieman väsyneenä ja paikoin aseettomana ryhmänä kivikovan Rigan käsittelyssä, ei tänään ollut moisesta tietoakaan. Energisesti kentällä esiintyneet kissat halusivat selvästi pestä kasvonsa kotiyleisön edessä ja tekivät sen tyylillä. 50-89 murskavoiton eilen ottanut Riga taisi hämmästyä emäntien hurjasta intensiteetistä, sillä heistä tuli heti ensi minuuteilla vastaanottava osapuoli. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Catzin johto oli kahdeksan pistettä ja kun Camilla Grönberg upotti toisen neljänneksen viimeisillä sekunneilla kolmosen, siirryttiin tauolle kissojen johtoasemassa 38-32.

- Pääsimme pelaamaan rennommin, ei ollut paineita, totesi mahtavaa kautta pelaava Veera Pirttinen. Teimme muutamia muutoksia eilisestä ja pääsimme toteuttamaan omaa peliä hieman eri tavalla kuin eilen. Omassa pelaamisessani oli hyviä ja huonoja suorituksia, joukkueen voitto on pääasia.

Catz on osoittanut vahvaa selkärankaa viime otteluissa, eikä se tänäänkään taittunut, vaikka viimeisen neljänneksen alussa hankittu 12 pisteen johtoasema muuttui muutamaa minuuttia ennen päätöstä tasatilanteeksi. Hurmiossa ja antaumuksella taistellut ryhmä oli päättänyt ottaa revanssin ja sen se myös teki. Samarie Walker, Lena Reshetko ja Chandrea Jones pussittivat lopussa tärkeitä pisteitä ja pitivät riikalaiset takanaan. Vieraiden heittokoneen Gunta Basko-Melnbarden sekä tehokkaasti viimeistelleen Digma Strautmanen suihkukomennukset sinetöivät pelin kissoille. Ohimennen ottelun jälkeen tavoitettu valmentaja Aigars Nerips kertoi olevansa tyytyväinen tuomarityöskentelyyn, mutta sanoi pelaajien asenteen olleen ongelma, vaikka hän oli tehnyt heille selväksi Catzin tulevan aivan erilaisella asenteella tämän päiväiseen kohtaamiseen.

Ydinkuusikkoaan tasaisesti kuormittaneen Catzin ykköstykki oli 22 pistettä heittänyt Reshetko. 20 pistettä heittänyt Jones ja 10 levypallon lisäksi 12 pistettä upottanut Walker olivat myös vahvasti esillä Rigan kaadossa. Valencia McFarland nappasi 10 pisteen lisäksi myös 4 riistoa, kun taas tinkimättömästi puolustaneet Grönberg ja Pirttinen pääsivät kahdeksaan ja kuuteen pisteeseen. Strautmanen (15/5/2) ja Basko-Melnbarden (14/3/4/3 riistoa) lisäksi ainoastaan Aishah Gameela Sutherland ylsi Rigan joukkueesta kaksinumeroisiin pistelukuihin (12/7/4).

- Olen tosi ylpeä jokaisesta pelaajastamme, Mika Haakana sanoi ottelun jälkeen. Puhuimme paljon terävyydestä ja pelikovuudesta, joissa olimme eilen jäljessä. Tuloksena oli järkyttävän iso parannus eiliseen, jonka lisäksi pystyimme pelaamaan organisoidusti loppuun asti, vaikka pelaajat olivatkin väsyneitä. Tämä oli Catzin historian kovin voitto, vaikka pelissä ei varsinaisesti panosta ollutkaan – onhan TTT Riga ylivoimaisesti kovin joukkue, ketä vastaan olemme koskaan pelanneet.

Catzin keväturakka jatkuu jo keskiviikkona, kun se kohtaa Urheilutalolle saapuvan Peli-Karhut. Taistelu pudotuspelipisteistä käy edelleen kiivaana, joten älä jättäydy jännitysnäytelmästä syrjään. Ottelu alkaa klo 18:30. Tervetuloa!

Kari Glödstaf
5.3.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy