Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz jäi toiseksi TTT Rigan käsittelyssä

Latvia-Estonia Liigassa toista sijaa pitävä Catz sai arvokasta kokemusta huippukoripallosta, kun sarjan ehdoton ennakkosuosikki ja keskieurooppalaisillakin parketeilla vahvasti esiintynyt TTT Riga vieraili Urheilutalolla. Alkuvuoden kaksoisottelut Riiassa olivat päättyneet TTT:n voittoihin, joten Catz lähti hakemaan revanssia ja samalla ensimmäistä voittoaan joukkueesta näiden kahden kauden mittelöissä. Suunnitelmat eivät toteutuneet, sillä TTT Riga oli kotijoukkuetta etevämpi tylyin luvuin 50-89 (28-44).

Catzin on turha painaa päätä pensaaseen ja murehtia tappiota sen enempää, sillä Riga on kansainvälisesti orientoitunut joukkue, jonka ryhmän leveys ja taitotaso ovat selkeästi kaikkia kotimaamme joukkueita edellä. Vaativien EuroCup-otteluiden tuoma rutiini ratkaisee puolestaan tiukoissa tilanteissa, jolloin ratkaisuja haetaan suoraan selkäytimestä. Fyysisyys ja pelikovuus ovat myös erittäin korkealla tasolla, mistä kertoo myös Catzin 21 menetystä TTT Rigan 11 vastaan.

Väsyneen oloisen kissalauman kohtaloksi koitui tänään epätasaisuus. Paikka paikoin joukkueen peli rullasi tavallisen varmasti, mutta vastaavasti jokaiselle neljännekselle osui huono jakso, jonka aikana riikalaiset pääsivät venyttämään piste-eroa kohtuuttomasti. Ensimmäisellä neljänneksellä näin kävi tilanteessa 12-17, jonka jälkeen vieraat pussittivat kymmenen pistettä yhtä soittoa. Toisella neljänneksellä Catz nousi yhdeksän pisteen päähän, kunnes vieraat venyttivät eron takaisin 17 pisteeseen. Sama meno jatkui ottelun loppuun asti.

- TTT Riga pelasi paremmin kuin me – kovemmin, varmemmin ja valmiimmin. Emme taistelleet riittävästi, emmekä olleet henkisesti niin vahvoja kuin meidän olisi pitänyt olla, tuumi Catzin sentteri Samarie Walker.

Catzin paras pisteidentekijä oli joukkueen parhaana palkittu Lena Reshetko, joka pussitti 14 pistettä ja napsi 7 levypalloa. Chandrea Jonesin saldo oli 12 pistettä, 6 levypalloa ja 3 syöttöä, muiden pelaajien jäädessä alle 10 pisteen. Rigan tasaisesti heittäneen ryhmän korikuningattarina kunnostautuivat Gunta Basko-Melnbarde (14/4/4) ja Giedre Paugaite (14/6/3/2 riistoa), myös Aishah Gameela Sutherland (13/9/1/2 riistoa) ja Baiba Eglite (10/3/1/3 riistoa) heittivät kaksinumeroiset pisteluvut.

- Parempi joukkue voitti, Mika Haakana myönsi. Riga pelasi hyvin ja kovaa heti alussa. Emme olleet vahvoja sen enempää fyysisesti kuin henkisestikään ja se myös näkyi. Valitettavasti tänään pelasimme huonoimman ottelumme heitä vastaan näiden kahden vuoden aikana.

Catzilla on mahdollisuus vielä yhteen revanssiin, sillä joukkueet kohtaavat huomenna Urheilutalolla klo 14:00. Tervetuloa!

Kari Glödstaf
4.3.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy