Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz jätti RSU:n lähtötelineisiin

Viime viikonlopun karvas Riian matka oli pelkkä muisto, kun Catz kohtasi Latvia-Estonia Leaguen kotiotteluissaan latvialaisen RSU:n. Vieraskentällä molemmat keskinäiset ottelunsa voittanut kissalauma ei antanut vierailleen Urheilutalolla mitään mahdollisuuksia, vaan voitti ensin lauantaisen kanssakäymisen 67-48 (53-21) ja laittoi sunnuntaina vielä paremmaksi luvuin 76-54 (40-20). Kummassakaan ottelussa ei voittajasta ollut liiemmin epäselvyyttä.

- Neljä pistettä oli tavoitteena tästä viikonlopusta ja se onnistui, totesi tyytyväinen Catz-luotsi Mika Haakana. Suhteellisen rankkaa pelata tällaisia pelejä perättäisinä päivinä ja ehkä se näkyi myös pelin temmossa tänään. Puolustimme palloscreen-tilanteissa jopa paremmin kuin eilen, vastaavasti jouduimme pelaamaan paljon 5-5 -tilanteita ja peli oli aika ajoin staattista. Puoliajan jälkeen pelimme parani huomattavasti.

Joukkueiden tasoero näkyi jo alussa. Kapealla rosterilla matkassa ollut RSU oli selvästi emäntiään väsyneempi ja joukkueen liike oli paikoin varsin mielikuvituksetonta. Catz muurasi korinalustan kiinni, eikä vierailla ollut kaukoheittojen epäonnistuessa sopivia lääkkeitä puolustuksen avaamiseen. Catz puolestaan viimeisteli kohtalaisen tehokkaasti etenkin lähietäisyydeltä ja ero kasvoi tasaisesti aina puoliajalle asti.

Ottelun jälkimmäinen puoliaika noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin, eikä RSU:sta ollut missään vaiheessa Catzin voiton uhkaajaksi. Joukkueen parhaana pelaajana palkitun Amanda Betleren (12/2 levypalloa) väsymätön puurtaminen ei saanut muita joukkuetovereita enää parhaaseen mahdolliseen taisteluun, sillä Catzin rutiini ja kuntopohja olivat nuorelle joukkueelle liikaa. Eilen loistaneet, A-tytöistä nostetut Johanna Kalin ja Johanna Timperi uurastivat tänäänkin kunnon minuutit ja antoivat vakituiselle pelaajistolle tärkeää lepoaikaa.

- Molemmat tulivat tosi hyvin joukkueeseen mukaan. Oikein hyvä esitys molemmilta, tällä lailla ennakkoluulottomasti pitää toimiakin. Hyvä että on hyviä tyttöjä tulossa paljon lisää.

RSU:n joukkueesta kannattaa Betleren lisäksi mainita paitsi tupla-tuplan tehnyt kapteeni Guna Lagdzina (13/10/2 syöttöä), myös takapelaaja Arta Fridenberga (11/2 levypalloa), joiden selkä ei nitkahtanut kovassa kyydissä. Catzin parhaasta pistemäärästä vastasi Chandrea Jones (22/9/6 syöttöä), tupla-tuplan tehneen ja joukkueen parhaana palkitun Lena Reshetkon (16/12/3/2 riistoa) ja Samarie Walkerin (13/8/3 riistoa) päästessä myös kelpo lukuihin.

- Sillä ei ole väliä pelaatko vieraissa vai kotona, kaksi peliä perättäisinä päivinä on aina rankka juttu, Walker summasi viikonlopun urakan. Tänään meillä oli alussa hieman vaikeuksia hyökkäyksen toteutuksessa, mutta toisella jaksolla paransimme siinä – joskin löysäilimme sitten puolustuksessa. Kokonaisvaltaisesti pelasimme kuitenkin hyvin. Ihailtavaa vastustajassamme oli puolestaan se, etteivät he antaneet missään vaiheessa periksi. Aivan sama johdimmeko 10 tai 20 pisteellä, he pysyttelivät koko ajan mukana.

Catzilla on nyt viikon verran lepoaikaa, ennen kuin Vimpelin Veto saapuu Urheilutalolle. Seuraavat kansainväliset ottelut joukkue pelaa kahden viikon päästä Liepajaa vastaan vieraskentällä. Toivottavasti kissalauma pääsee niihin otteluihin mahdollisimman ehjällä kokoonpanolla ja pystyy varmistamaan jatkopaikkansa ennen kivikovia kamppailuja TTT Rigaa vastaan. Tärkeitä pelejä piisaa siis pitkälle kevääseen.

Kari Glödstaf
5.2.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy