Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Kapealla ryhmällä operoinut Catz jäi Rigan yliajamaksi

Eilen lauantaina TTT Rigaa päätösneljännekselle kiusanneen Catzin paukut loppuivat tämänpäiväisessä ottelussa harmittavan aikaisin. Ainoastaan kolmella vaihtopelaajalla operoinut kissalauma joutui emäntiensä tyrmäämäksi jo ensimmäisellä neljänneksellä ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä suuremmaksi ero kävi. Tappiolukemat olivat todennäköisesti Catzin historian rumimmat 98-41 (45-20).

Heti ensimmäiset minuutit tekivät selväksi, että Riga on laajan rinkinsä ansiosta mukana paremmalla sykkeellä kuin Catz. Vaikka kissat pyristelivätkin sisukkaasti vastaan, lähti Riga karkumatkalle jo ensimmäisellä neljänneksellä (20-8) ja kiihdytti tahtiaan toisella. Kun vielä Catzin heittopelikään ei toiminut, mentiin erätauolle lukemissa 45-20.

Riga jatkoi erätauon jälkeen säälimätöntä menoaan, eikä Catzilla ollut enää paukkuja vastata Anda Eibelen, Sydney Carterin, Aishah Sutherlandin ja kumppaneiden nopeaan peliin. Koko penkkiään ahkerasti peluuttaneen Aigars Neripsin joukko pääsi hyörimään levänneillä jaloilla, mikä vaikeutti Catzin otteita entisestään. Eibelen kymmenen sekuntia ennen loppua heittämä kolmonen teki hänestä samalla koko ottelun parhaan pistehain (16), kun vielä siinä vaiheessa kunnia oli menossa Samarie Walkerille (15).

- Eilinen peli antoi uskoa tekemiseemme, mutta tänään meni kuitenkin näin. Energiaa ei ollut riittävästi ja heittopeli oli vaatimatonta. Miina Lapilan loukkaantuminen sotki kuvioita entisestään, Mika Haakana kertoi ottelun jälkeen. Uskon silti edelleen, että koko joukkueen ollessa kunnossa meillä on mahdollisuus haastaa Riga yksittäisessä ottelussa.

Eibelen lisäksi kaikkiaan viisi Rigan pelaajaa pääsivät kaksinumeroisiin pistelukuihin. Catzin toinen pistenikkari oli tupla-tuplan tehnyt Chandrea Jones (12/ 11/2 syöttöä), mutta muilta osin kissojen heittokäsi ei ollut tänään kohdallaan. 16 kolmosesta ei yksikään uponnut ja pelitilanneheittojen kokonaisprosentti (24) oli hämmästyttävän huono – vastaavasti Riga onnistui kolmosissaan kiitettävästi (13/23) ja pelitilanneheitoissakin yli puolet löysi tiensä korisukkaan (52%).

Catzin kansainväliset ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna Urheilutalolla, jonne saapuu sarjan ensimmäisellä kierroksella molemmat ottelunsa kissoille hävinnyt RSU Merks. Toivotaan, että Meriem Eerikinharju, Valencia McFarland, Roosa Kosonen ja tänään loukkaantunut Lapila tervehtyvät pikaisesti vammoistaan.

- Merksin pelit ovat tuloksellisesti tärkeimmät, sillä kilpailu kakkospaikasta Vega1/Liepajan kanssa tulee olemaan kovaa – täytyy muistaa, että hekin ovat saaneet kovaa kyytiä Rigalta. Katsotaan ketä saamme ensi viikonlopun peleihin mukaan.

Kari Glödstaf
29.1.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy