Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz piinasi Rigaa viimeiselle neljännekselle

Lappeenrannan Catz oli tänään kovassa kyydissä, kun se kohtasi Latvia-Estonia Leaguessa sen suurimman ennakkosuosikin ja monivuotisen Eurocup-edustajan TTT Rigan tämän kotiparketilla. Ennakkoluulottomasti taistellut kissalauma piti emäntiä pihdeissään aina viimeisen neljänneksen puoleen väliin asti, kunnes Rigan rutiini ja fysiikka käänsivät ottelun. Loppulukemat olivat kenttätapahtumiin nähden turhankin tylyt, 74-59 (33-40).

Vauhdikkaasti alkanut ottelu oli juuri sellaista koripalloa kuin tässä sarjassa voi olettaa. Catz pystyi pitämään Rigan pelätyt heittokoneet hyvin aisoissa ja etenkin Aishah Gameela Sutherland ajettiin pimentoon. Vastaavasti Rigan aggressiivinen prässi puri kissoihin tehokkaasti ja joukkue pääsi riistämään pallon useampaankin otteeseen vierailijoidensa hyppysistä ja viimeistelemään tehokkaasti. Tasaisesti virranneen ensimmäisen jakson viimeiset minuutit olivat Catzin heiniä ja joukkue siirtyi pukuhuoneeseen hienoisessa taukojohdossa.

Rigan rutiini nousi esiin 3. neljänneksellä joukkueen aloittaessa vimmatun takaa-ajon. Se ahdisti Catzin pelintekijät nurkkaan, takoi viidessä minuutissa taululle lukemat 16-7 ja nappasi johtotilanteen itselleen. Catzin aikalisän jälkeen yksisuuntainen ajo kissojen korille päättyi ja peli kääntyi taas tasaisemmaksi. Viimeiselle neljännekselle mentiin Rigan neljän pisteen johdossa, jonka Catz kuitenkin kuittasi lähes välittömästi.

Kaikki näytti lupaavalta vielä siinä vaiheessa, kun Meriem Eerikinharju nosti tilanteeksi 59-59, mutta pian tämän jälkeen Catzin peli sekosi. Eerikinharju sai iskun naamaansa, Samarie Walker ja Chandrea Jones joutuivat neljän virheen vuoksi tulilinjalle ja Rigan hyökkäyspeli pääsi jauhamaan rauhassa kuvioitaan. Tehokas viimeistely hyökkäyspäässä ja aktiivisena loppuun asti pysynyt levypallopeli käänsivät lopun emännille. Vaikka tappiosta ei pidä olla koskaan tyytyväinen, voivat kissat silti seistä pelin jälkeen pystypäin.

- Puoliaikaan asti pelasimme loistavasti, Mika Haakana jakoi tunnustusta joukkueelleen. Riga vaihtoi toiselle puoliajalle taktiikkaansa ja sai hyökkäyspelimme romahtamaan. Vaikeudet vielä korostuivat, kun jouduimme peluuttamaan pelaajia väärillä pelipaikoilla. Siitä huolimatta olen erittäin tyytyväinen joukkueen luonteeseen ja asenteeseen, ne pitää saada mukaan tuleviinkin otteluihin.

TTT Rigan paras pistenikkari oli vaisun alun jälkeen kiihdyttänyt ja lopulta joukkueen parhaana palkittu Sutherland (19/5). Myös moninkertainen arvokisakävijä ja Eurocup-edustaja Gunta Baško-Melnbārde (15/4/3 syöttöä/2 riistoa) sai kiitettävät tehot iltapuhteestaan. Catzin parhaana palkittiin tupla-tuplan napannut Lena Reshetko (12/10/2 riistoa), mutta myös Jones (14/6/3 syöttöä), Camilla Grönberg (13/2 levypalloa) ja Veera Pirttinen (10/1 levypallo) pääsivät kaksinumeroisiin pistelukuihin. Viimeksi mainitut olivat tuttuun tapaan silkkaa terästä myös puolustuspäässä.

TTT Riga ja Catz ottavat yhteen heti huomenna. Ottelu pelataan tämän päivän tavoin OSC Areenalla ja se alkaa klo 14:00.

Kari Glödstaf
28.1.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy