Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz voitti toistamiseen Vega Liepajan tiukkojen vaiheiden jälkeen

”Työtä, työtä ja työtä, sitä kautta tulee onnistumisia”, on Catzin valmentaja Mika Haakana painottanut pitkin vaikeaa alkukautta. Rutinoituneena ammattilaisena hän tietää mitä puhuu, sillä viime viikkojen aikana työnteon merkitys on näkynyt kissapaitojen pelissä paitsi sen paranemisena, myös kohonneessa intensiteetissä ja itseluottamuksen kasvussa. Tänään näistä vahvuuksista saatiin taas yksi näyttö, kun latvialainen Vega Liepaja kaatui Urheilutalon parketilla lukemin 69-65 (42-30).

Jos joku ajatteli eilisen vauhtipelin jälkeen tämänpäiväisen olevan jotenkin vaisumpi, hän oli väärässä. Samaan tahtiin kävivät askeleet myös toisessa ottelussa, joka eteni vauhdikkaasti päästä päähän. Catzin salama-alku lamautti vieraat hetkeksi, mutta aikalisän jälkeen oli Vegan vuoro ajaa kissalauma nurkkaan nykäisemällä muutamassa minuutissa 13 pistettä ja johtoasema. Toisella neljänneksellä Catz tuli tasoihin ja lopussa vielä varsin selvään taukojohtoon.

Kolmannen neljänneksen ensimmäiset viisi minuuttia saattoivat hyvinkin olla heikointa kissakorista viimeiseen kuukauteen. Heitto ei kulkenut, Vega juoksi Catzin puolustuksen läpi miten tahtoi ja 12 pisteen taukojohto suli hetkessä kahteen. Meriem Eerikinharjun kolmonen ja Samarie Walkerin kakkonen antoivat kuitenkin hieman lisää pelivaraa viimeiselle kympille.

Ottelun lopussa nähtiin varsin erikoinen episodi, kun ensin Ieva Vitola sai virheen ja Walker kuittasi sen ottamalla teknisen virheen. Vitolalle tämä merkitsi suihkukomennusta ja vain hetkeä myöhemmin Vegan valmentaja Armands Misus kuumeni totaalisesti ja otti kahden teknisen virheen myötä niin ikään ulosajon. Tästä sisuuntunut vierasjoukkue äityi hurjaan takaa-ajoon, mutta lopulta Veera Pirttisen vapaaheitto sinetöi loppulukemat ja kaksi sarjapistettä emäntäjoukkueelle. Tuomarityöskentely herätti ottelun jälkeen melkoisesti keskustelua mielipiteiden vaihdellessa pitkälti sen mukaan, kumman joukkueen edustaja oli kyseessä.

- Kova peli ja kova viikonloppu, Haakana huokasi taiston tauottua. Ensimmäinen jakso oli meiltä erittäin hyvä, sitten Vega vaihtoi taktiikkaa ja sai pelimme sekaisin. He pelasivat erittäin fyysisesti etenkin korin alla. Ero olisi saanut olla tietysti suurempi, etenkin jos lopussa mennään korivertailuun, mutta olen silti erittäin tyytyväinen näihin kahteen voittoon.

Catzin parhaana palkittiin Lena Reshetko (19/3/2 riistoa), mutta parhaana pisteidentekijänä kunnostautui Chandrea Jones (20/7/5/3 riistoa). Valencia McFarland jatkoi siitä mihin eilen jäi (15/2/2 riistoa), kun taas eilen heikosti pelannut Walker oli tänään huomattavasti paremmalla pelipäällä (8/7 levypalloa) ja tärkeä palanen puolustuspelissä. Vega Liepajan parhaana palkittiin taitava, mutta samalla myös virheherkkä Ilze Jakobsone (14/1/6 syöttöä).

Catzin seuraavat kansainväliset ottelut pelataan ensi viikonloppuna Riiassa, jossa vastaan asettuu latvialaisen naiskoripallon lippulaiva TTT Riga. Naisten Eurocupissa 16 parhaan joukossa oleva Riga on tämän sarjan ehdoton ennakkosuosikki, mutta Haakana ei tietenkään suostu luovuttamaan taistelutta:

- Rigan joukkue on vahvempi kuin viime vuonna. Kyseessä on iso seura, eurooppalainen huippujoukkue ja on todella mielenkiintoista saada pelata heitä vastaan. Viime vuonna kiusasimme heitä kotipeleissämme ja finaalissakin viimeiselle neljännekselle asti. Sitä ennen kuitenkin huilataan ja palaudutaan pari päivää, ennen kuin alamme käydä taktisia asioita läpi.

Kari Glödstaf
22.1.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy