Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzille tärkeä voitto Vega Liepajasta

Lappeenrannan Catzin vahvat otteet Latvia-Estonia Leaguessa saivat tänään jatkoa, kun viime kauden hopeamitalisti kaatoi kotiparketillaan Vega1/Liepajan vahvan joukkueen. Helpolla pisteet eivät tulleet, sillä johtotilanne vaihtui erittäin vauhdikkaassa ja fyysisessä ottelussa moneen kertaan, ennen kuin Catzin onnistui rutistaa viimeisellä neljänneksellä tarvittava ero Lena Reshetkon ja Catzin parhaana pelaajana palkitun Chandrea Jonesin pistetehtailun myötä luvuin 74-65 (36-37).

Heti ensimmäiset minuutit osoittivat, ettei näissä peleissä auta jäädä seisomaan paikoilleen tai vastustaja juoksee molemmilta puolilta ohi. Vegan pelitempo oli huomattavasti kovempi kuin mihin Naisten Korisliigassa on totuttu, mutta Catz ei moista hätkähtänyt. Johtoasema vaihteli puolin ja toisin ja aina kun toisen onnistui hieman nykäistä eroa, se kuitattiin saman tien. Juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppua kissoille kävi nukahdus ja seitsemän pisteen johtoasema kääntyi parissa minuutissa pisteen tappiolliseksi.

- Kovatempoinen ja nopea peli, Catz-kapteeni Reshetko totesi ottelun jälkeen. Ero Naisten Korisliigaan on fyysisyydessä: kotimaassa joutuu painimaan vastustajan kanssa enemmän, kun taas näissä peleissä on juostava ja käytettävä jalkoja.

Kolmannen neljänneksen alussa Catzille sattui toinen musta hetki ja Vega nykäisi välittömästi kahdeksan pisteen eron. Valmennusjohto reagoi nopeasti tilanteeseen ja sai aikalisän myötä pelin takaisin raiteilleen. Viimeiselle neljännekselle lähdettäessä ero oli vieraiden eduksi kaksi pistettä, mutta kissalauman loppurynnistys ei jättänyt seliteltävää: kymmenminuuttinen Catzille lukemin 25-14. Tahtipuikkoa heiluttaneet ja tupla-tuplan keränneet Jones (29/10/4) ja Reshetko (21/10/6/3 riistoa) tekivät kissojen viimeisen neljänneksen pisteistä yhteensä 18. Myös Valencia McFarland (10/7/2 syöttöä) ja Veera Pirttinen (10/2 levypalloa) pääsivät kaksinumeroisiin pistelukuihin.

Tämänpäiväinen voitto oli kurinalaisen ja kollektiivisen tekemisen tulos. Hyökkäys rullasi mainiosti ja puolustuspeli oli erittäin hyvää. Vaikka sen pään tehot eivät tilastopapereissa näykään, niin McFarland, Pirttinen ja Camilla Grönberg ajoivat kerta toisensa jälkeen Vegan pelaajat pois korin alta ja mikäli vierailijoiden kaukoheittotaito olisi ollut hivenenkin huonompi, ottelu olisi voinut ratketa huomattavasti aikaisemmin. Hanakasti heittäneen Vegan parhaana palkittiin kapteeni Kristine Silaraja (15/6/3 syöttöä), joka jakoi joukkueensa pistekuninkuuden levypallohirmu Kriste Druskyten kanssa (15/15/5 syöttöä).

- Pelasimme vähän pehmeästi tänään, valitteli Vegan valmentaja Armands Misus. Hävisimme omassa puolustuspäässä 15 levypalloa ja teimme vääriä hyökkäysratkaisuja. Pelituntumamme on kateissa, sillä meillä on ollut pitkä tauko pelien suhteen. Huomenna täytyy puolustaa vahvemmin ja kommunikoida paremmin.

Catzin valmentaja Mika Haakana oli luonnollisestikin tyytyväinen voittoon:

- Vega on vahvempi ja materiaaliltaan syvempi joukkue kuin viime vuonna. Pelasimme erittäin hyvää puolustuspeliä suurimman osan ajasta ja osoitimme taas luonnetta, että pystyimme nousemaan nopeasti takaisin peliin. Ottelun tempo oli erittäin korkea ja siihen tottuminen vei vähän aikaa – ei ole helppoa pelata tällaisia pelejä perättäisinä päivinä, joten palautumisen on oltava huolellista.

Joukkueiden toinen ottelu pelataan huomenna sunnuntaina klo 14:00. Tule kannustamaan Catz toistamiseen voittoon!

Kari Glödstaf
21.1.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy