Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz aloitti kevään kansainväliset ottelut selvällä voitolla

Latvia-Estonia Basketball Leaguen avausottelu osoitti, että hopeatilaansa puolustava Catz on oikealla tiellä kevään mestaruuskamppailuja silmällä pitäen. Vaikka tämän viikonlopun vastustaja RSU Merks ei ole millään tavalla kaikkein kovin mittari, ei se vie Catzin selkeältä 46-64 (25-33) voitolta mitään pois.

- Hyvä voitto, vierasvoitot ovat aina tärkeitä, Mika Haakana totesi ottelun jälkeen. Tuloksellisesti ottelu meni hyvin ja aika ajoin puolustuksessakin oli erittäin hyvää tekemistä. Kolmannen jakson intensiteetti oli juuri sellaista, kuin sen pitäisi olla koko ajan. Hyökkääminen oli kokonaisuudessaan vähän hidasta, toivotaan että huomenna olisimme silläkin saralla vähän parempia.

Catz aloitti ottelun erittäin ärhäkästi ja kiihdytti muutamassa minuutissa 1-10 johtoasemaan. Johto piti lähes sellaisenaan aina puoliajalle asti, jonne siirryttäessä RSU oli saanut nipistettyä erosta kaksi pistettä. Catzin tiivis korinaluspeli ja rutinoitunut puolustus pakottivat emännät kaukoheittoihin. Siinä RSU onnistuikin kiitettävästi ja upotti ensimmäisellä puoliajalla kaikkiaan 7 kolmen pisteen koria.

Toisella puoliajalla Catz painoi kaasua ja kiihdytti tavoittamattomiin. Kolmannen neljänneksen 21 pisteen mittainen putki katkesi vasta hieman ennen loppua, mutta kokonaisuutena kymmenminuuttinen meni kissoille lukemin 3-21. Viimeinen neljännes oli pelailua ja pelaajien säästelemistä huomista yhteenottoa varten. RSU pääsi kaunistelemaan loppulukemia, kun Haakana säästeli avausviisikkoaan. Catzin parhaana pelaajana palkittiin Veera Pirttinen.

- Veera ja Camilla (Grönberg) pitivät tänään Ance Aizsilan hyvin kurissa ja muu joukkue tuki heitä hienosti, Haakana kehui pelaajistoaan. Tietysti urakkaamme helpotti hieman Kate Aizsilan poissaolo. Saattaa olla, että hänellä on joku pieni vamma, mutta hän voi hyvinkin olla pelikuntoinen jo huomenna.

RSU:n ja Catzin jälkimmäinen kohtaaminen pelataan huomenna klo 14:00 alkaen. Ottelua voi seurata liigan kotisivujen kautta osoitteessa http://www.wbbl.eu/en/.


RSU: Paula Langina (15/2 levypalloa), Arta Fridenberga (13/5 levypalloa), Ance Aizsila (11/4/5 riistoa), Anna Buša (6/2/5 syöttöä), Guna Lagdzina (1/9).

CATZ: Chandrea Jones (18/6/5 syöttöä/6 riistoa), Valencia McFarland (12/3/4 syöttöä), Lena Reshetko (8/9/2 syöttöä), Heta Äijänen (8/3), Veera Pirttinen (7/3), Samarie Walker (4/11), Camilla Grönberg (4/2), Miina Lapila (3 pistettä).

Kari Glödstaf
7.1.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy