Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzille makea revanssi Espoo Unitedista

”Jokohan lähti roskat kaasarista”, ystäväni viestitti ensimmäisen neljänneksen jälkeen, kun Catz kohtasi Tapiolan urheiluhallissa Naisten Korisliigan toisena olevan Espoo Unitedin. Toivottavasti niin kävi, sillä vaikka espoolaiset nousivat välillä turhankin lähelle vieraitaan, otti Catz lopulta tärkeät vieraspisteet matkaansa lukemin 65-79 (29-35) ja samalla makean revanssin marraskuiselle juhlaottelutappiolle.

Tunnustelevien ja tasaisten ensiminuuttien jälkeen Catz lisäsi hieman tempoa ja otti neljänneksen lopuksi 12 pisteen kaulan. Lyhyen tauon jälkeen oli Unitedin vuoro repäistä ja emännät tulivatkin pikapikaa aivan kissojen kantapäille, mutta mahtavassa vireessä olleiden Lena Reshetkon ja Valencia McFarlandin koreilla Catz lähti tauolle kuuden pisteen johtoasemassa.

Erätauon jälkeen peli jatkui tasaisena ja pisteitä tehtiin vuorotellen. Meriem Eerikinharjun ja Samarie Walkerin neljännet virheet sekoittivat hieman kissojen peliä, mutta Catz pystyi silti pitämään kotijoukkueen aisoissa ja kasvattamaan johtoaan parhaimmillaan jo 15 pisteeseen. Viimeisen neljänneksen tuskaisten alkuminuuttien aikana United nousi taas lähietäisyydelle, mutta ensimmäisen puoliajan tavoin Reshetko ja McFarland junttasivat tarvittavat pisteet ja vierasvoiton kissoille.

  • - Olen todella tyytyväinen voittoon ja kaikkien tekemiseen tänään, totesi Catz-valmentaja Mika Haakana. Pystyimme henkisesti vastaamaan Espoon loppurynnistykseen ja rutistamaan voiton, mikä oli tärkeää kevättä ajatellen. Palloscreenipelimme oli taas hyvää, vaikeuksia meillä oli puolestaan ajojen ja lähestymisten kanssa. Hyvällä mallilla kuitenkin ollaan.

Espoolaisten paras pisteidentekijä oli edellisessä sarjaottelussa forssalaisia kurittanut Ellen Nurmi (18/6/2) perässään koko ottelun alusta loppuun pelannut ja tupla-tuplan tehnyt Shenita Landry (13/19). Etukäteen pelätyt kolmoslingot, Catzissakin menestystä nauttineet Dionne Pounds (9/5/2) ja Reetta Piipari (7/3/4 syöttöä) saatiin puolustettua hyvin pois heittopaikoilta. Catzin pistehai oli McFarland, joka nappasi piste-ennätyksensä (21) lisäksi 5 levypalloa, antoi 4 syöttöä ja riisti pallon 3 kertaa. Myös Reshetko (19/7 levypalloa) ja Chandrea Jones (17/7/5/3 riistoa) kurittivat hanakasti espoolaisia. Camilla Grönberg kipeytyi ennen ottelua ja joutui jättämään pelin väliin.

Catzilla alkaa kotimaan liigassa kolmen viikon tauko, mikä ei kuitenkaan tarkoita lepoa, sillä lauantaina ja sunnuntaina joukkue mittaa Latvia-Estonia Leaguessa Vega1 / Liepajan taidot. Ottelut pelataan Urheilutalolla ja alkavat molempina päivinä klo 14:00. Tule kannustamaan Catz voittoon!

Kari Glödstaf

18.1.2017 

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy