Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz puolusti sarjajohtajan kumoon – HyPo jäi Urheilutalolla alle 50 pisteen

Lappeenrannan Catz laittoi Naisten Korisliigan tänään ainakin hetkeksi omiin uomiinsa, kun se pysäytti sarjaa ylivoimaisesti johtavan Hyvinkään Pontevan lukemin 60-48 (30-22). Catzin puolustuspeli oli täyttä rautaa, sillä HyPo ei ole jäänyt tällä kaudella kertaakaan alle 50 pisteen. Kuvaavaa ottelussa on, että vierailijoiden etukäteen vahvaksi tiedetty hyökkäyskaksikko Taru TuukkanenBria Goss heitti ottelussa ainoastaan kymmenen pistettä.

- Tänään ei pelattu mitään kaunista koripalloa, mutta voitto oli äärimmäisen tärkeä. Henkinen puolemme oli kova ja näytimme koko joukkueena luonnetta, mistä pitää olla ylpeä. Puolustimme tosi hyvin, mutta ei HyPollakaan ollut paras päivänsä.

Mika Haakanan on syytä olla tyytyväinen joukkueensa otteisiin tällä hetkellä. Valencia McFarlandin, Lena Reshetkon ja Chandrea Jonesin johtama hyökkäyspeli on toiminut hyvin jo pitkään, mutta nyt myös puolustus on löytänyt tasapainonsa. Catzin parhaana palkittu Samarie Walker pelasi todennäköisesti kauden parhaan ottelunsa ja pimensi Tuukkasen täysin, Veera Pirttisen ja Camilla Grönbergin viedessä Gossin parhaat pelihalut. Reshetkon (5/16 levypalloa/3 syöttöä) levypallopeli oli niin ikään mainiota, joten syystäkin Haakana kehui puolustuksensa otteita.

Tehtiin pelissä toki pisteitäkin ja etenkin kaksikko McFarland – Jones innostui tekemään tuhojaan. Arvaamaton ja nopealiikkeinen McFarland kirjautti tililleen 19 pistettä ja jakoi 6 syöttöä, kun taas Jonesin saldoksi tuli 17 pistettä ja 9 levypalloa. HyPon korkeimman pistemäärän ja joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon saalisti kesken kauden mukaan tullut Niina Laaksonen (11/5 levypalloa), mutta muut joukkuekaverit jäivät kaikki alle kymmenen pisteen. Anni Jämsä pyöritti peliä mallikkaasti saamatta kuitenkaan Catzin tiivistä viisikkopuolustusta auki.

- Catz näytti taas tänään, miksi naiskoripallon dynastia on Etelä-Karjalassa, HyPon valmentaja Miikka Sopanen myönsi avoimesti. Se hallitsi kovan pelin paremmin kuin me. Tänään ei ollut hienoa koripalloa, vaan enemmänkin sellaista vääntöä. Luulisi että 11 pelin voittoputkessa olisi itseluottamus kohdallaan, mutta näin ei näköjään ole – kansainväliset ottelut näkyvät Catzin otteissa.

Voitto oli tietysti elintärkeä runkosarjan toista sijaa takaa-ajavalle Catzille, mutta tärkeää oli myös, ettei joukkue kärsinyt takaiskuja loukkaantumisten muodossa. Viikonloppuna on nimittäin ratkaiseva matka Liepajaan, jossa Catz kohtaa Latvia-Estonia Liigassa Vega 1:n. Joukkueella on saumat varmistaa vähintään sarjan toinen sija näissä otteluissa. Naisten Korisliigaa kissat pelaavat seuraavan kerran 22. helmikuuta Forssassa.

Kari Glödstaf
14.2.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy