Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz syötteli PeKan kumoon

Kaakkois-Suomen menestyneimmät naiskoripallojoukkueet Catz ja PeKa ottivat ensimmäisen kerran yhteen Urheilutalolla. Viikonloppuna vakuuttavasti Hyvinkäällä esiintynyt kissalauma ei antanut vieraille juuri pelitilaa, vaan puolusti kurinalaisesti ja hyökkäsi tehokkaasti vieden kauden ensimmäisen kotikentällä pelaamansa harjoitusottelun lukemin 78-54 (42-23). Catzin tulitusta johti 18 pistettä heittänyt Lena Reshetko, jota säestivät vahvaan heittovireeseen äitynyt Meriem Eerikinharju (15) ja taitavia syöttöjä jaellut Ariel Massengale (14 pistettä). PeKan parhaimmistoa olivat Lotta Richter sekä Almesha Jones.

Roope Mäkelän luotsaaman vierasjoukkueen edelliset harjoitusottelut olivat tiukkoja vääntöjä – tappio Kouvottarille 76-80 ja voitto EBT:stä 80-78 – mutta tänään kotkalaiset jäivät jalkoihin heti kättelyssä. Ensimmäisten minuuttien tarkkailun jälkeen Catz meni menojaan ja vaikka vieraat pääsivätkin muutaman kerran parin pisteen päähän, ei voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Kaikille yhdeksälle pelaajalleen peliaikaa jakanut Mika Haakana näki pelissä paljon hyvää, mutta parannettavaakin löytyi.

- Aika tyypillinen harjoituspeli. Meno oli vähän tahmeaa, koska teimme eilen täysipainoiset harjoitukset. Mieshyökkäyksemme oli hyvässä tasapainossa ja pystyimme parantamaan lauantain otteluista painottamiamme asioita. Paikkapuolustusta vastaan pelaaminen oli vaikeaa, mutta tähän emme ole toistaiseksi vielä keskittyneetkään. Yleisesti katsoen teimme paljon hyviä asioita.

Tuloksen takaa on nähtävissä jo viime kaudella esiin noussut puolustuspelin korostuminen. Hyökkäyspäässä Catz liikuttaa palloa edelleen nopeasti, mutta menetyksen tai epäonnistuneen heiton jälkeen koko viisikko asettuu tiukasti omille paikoilleen, eikä anna piiruakaan tilaa korin alla. Niinpä PeKankaan ei auttanut kuin turvautua kaukoheittoihin, jotka upposivat varsin vaihtelevalla teholla. Reshetkon johtama puolustus ja etenkin kaksikko Heta ÄijänenVeera Pirttinen korjasi irtopallot kiitettävästi talteen, mikä teki vieraiden iltapuhteesta vieläkin vaikeamman.

Catzin hyökkäyspeli ei luonnollisestikaan ole vielä uomissaan, kun kaikki pelikuviot ja -käskyt eivät ole iskostuneet pelaajien mieleen. Siitä huolimatta joukkueelle tyypillinen syöttömylly oli monin paikoin erittäin vauhdikasta ja sulavaa. Rohkeitakaan ratkaisuja ei vältelty, vaan puolustusviisikon murtavia syöttöjä nähtiin useaan otteeseen. Tämä on erittäin lupaavaa, onhan joukkue harjoitellut yhdessä vasta puolitoista viikkoa.

Ottelussa ei pidetty tilastoja, joten Catzin pelaajakohtaiset pisteet pohjautuvat kirjoittajan omiin merkintöihin: Reshetko 18, Eerikinharju 15, Massengale 14, Pirttinen 8, Äijänen 7, Grönberg 7, Walker 6, Lapila 3.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran 27.9. Kotkan Steveco-areenalla. Ottelu alkaa klo 19:00.

Kari Glödstaf
21.9.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy