Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz nousi sillasta ja meni jatkoajan kautta suoraan välieriin

Joulukuu. Catz on juuri hävinnyt kotikentällään Kouvottarille ja joukkueen peli-ilme on kateissa. Ryhmä ei tunnu henkisesti yhtenäiseltä, eivätkä otteet kentällä ole mestarin arvolle sopivia. Puolustuspeli on haparoivaa ja vierailijat pääsevät rokottamaan niin puolipitkissä kuin pitkissäkin heittopaikoissa. Joukkueen valmentaja Mika Haakana harmittelee joukkueensa ailahtelevia otteita.

Maaliskuu. Catz on uudistunut jokaisella osa-alueella. Joukkue nauttii pelaamisesta niin kotimaan sarjassa kuin kansainvälisilläkin kentillä. Vaikeudet ovat lujittaneet kissalauman yhtenäisyyttä ja peleissä nähdään loppuun asti taisteleva ryhmä. Sen sai kokea tänään Espoo United, joka joutui taipumaan Naisten Korisliigan viimeisellä runkosarjakierroksella emäntäjoukkueelle luvuin 95-87 (35-39, 80-80).

- Olen tosi tyytyväinen voitosta, Haakana kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Alussa oli vähän rytmitöntä ja näytimme väsyneiltä, vaikka olimmekin olleet viikon pelaamatta. Pelillisesti on parannettavaa molemmissa päissä kenttää, sillä teimme virheitä niin puolustuksessa kuin sovituissa hyökkäyspeleissäkin.

Espoon valmentajan Kimmo Kujansivun toteamukseen yleisöön menevästä ottelusta on helppo yhtyä, sillä parketilla ei nähty yhtään tylsää hetkeä. Vauhdikkaasti päästä päähän aaltoilevan ottelun ohjaksia piteli pitkälti Espoo, luovuttaen johtopaikan välillä Catzille kuin enteellisesti. Kaksi minuuttia ennen loppua kissat oli vielä kolmen pisteen takaa-ajossa ja onnistui lopulta nousemaan rinnalle ja lähes ohikin, mutta valitettavasti Veera Pirttisen viimeisellä sekunnilla heittämä kolmonen heilutti korisukkaa sen väärältä puolelta.

Jatkoajalla parketilla hääri vain yksi joukkue, voitonnälkäinen Catz, joka vyörytti hyökkäyksiä Lena Reshetkon, Chandrea Jonesin ja Valencia McFarlandin kautta. Vierailijoiden pyristely latistui Ellen Nurmen suihkukomennukseen ja lopullisen niitin pelille antoivat Dionne Poundsin ja Shenita Landryn ulosajot. McFarland kaunisteli loppulukemat vapaaheittoviivalta ja Catzille suoran paikan sekä kotiedun välieriin.

- Olen onnellinen, että voitettiin, sillä peli oli todella kova. Emme pystyneet paikoin hyökkäämään suunnitellusti, mutta ehkä otteemme oli tauon jälkeen vähän hukassa, totesi syystäkin tyytyväinen kapteeni Reshetko.

Ottelun pisterohmut olivat tupla-tuplan tehneet ja joukkueidensa parhaina palkitut Reshetko (27/20/3/2 riistoa) ja Landry (27/16/6/2 riistoa). Catzin pistetehtailua jatkoivat esimerkillisesti Jones (22/9/5) ja McFarland (19/10/6), minkä lisäksi Samarie Walker (13/8/2) ja hyvin puolustanut Camilla Grönberg (11/2 levypalloa) rankaisivat vieraita tehokkaasti. Espoo nojasi liian paljon Landryn ja varmasti kolmosia upottaneen Poundsin (25/4/4) varaan, eikä muusta joukkueesta ollut heille apuja. Uhrautuvainen kissapuolustus pimitti siirtorajan lopussa Huimasta siirtyneen Faith Randolphin vain neljään pisteeseen.

Catz saa nyt kahden viikon lepovuoron ennen edessä olevia välieriä ja Latvia-Estonia Liigan ratkaisuotteluita. Toivottavasti joukkue nollaa raskaan kevään tehokkaasti ja näemme kentällä vahvan ja energiaa puhkuvan kissalauman, kun välierät alkavat lauantaina 1.4. Urheilutalolla.

Kari Glödstaf
18.3.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy