Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz haki tärkeät vieraspisteet Helmi Basket HBA:lta

Catzin viimeinen runkosarjan vierasmatka suuntautui Helmi Basket HBA:n kotikentälle Helmi Centeriin, josta kissat joutui poistumaan marraskuun alussa kotimatkalle tappio niskassaan. Tänään joukkue sai revanssin, kun se kaatoi kautensa erinomaisesti aloittaneen, mutta sittemmin pahaan tappiokierteeseen ajautuneen HBA:n lukemin 69-85 (35-46). Voitto oli Catzin yhdeksäs peräkkäinen, kun taas HBA:n syöksykierre yltää jo 17 otteluun.

HBA tuli otteluun hyvin latautuneena, eikä antanut missään vaiheessa tuumaakaan periksi nimekkäälle vierailijalleen. Ensimmäisten minuuttien aikana johto vaihteli molemmin puolin, mutta lopulta Catzin rutiini nousi esiin. Kun se viiden minuutin kohdalla tilanteessa 10-10 nappasi itselleen johdon, ei se enää katsellut taakseen, vaan kaasutti nuorelta emäntäjoukkueelta pysyvästi karkuun. HBA pääsi välillä kymmenen pisteen etäisyydelle, mutta Catz kuittasi sen juuri silloin, kun kotijoukkueen olisi pitänyt löytää peliinsä vielä yksi ylimääräinen vaihde.

- Tärkeät kaksi pistettä, totesi tyytyväinen Mika Haakana ottelun jälkeen. Tämä oli meidän kevätkautemme 25. ottelu, mikä näkyy jo otteissa. Keskiviikon ottelussa Peli-Karhuja vastaan oli jo nähtävissä henkistä ja fyysistä väsymystä ja samaa oli tänäänkin, minkä lisäksi HBA teki elämän vaikeaksi monessa kohtaa. Onneksi saimme kuitenkin puristettua pisteet ja nyt voimme hieman huilata ja harjoitella.

HBA:n pistekuningatar oli Catzissa vielä toissa kaudella pelannut Lotta-Maj Lahtinen, joka saalisti 15 pistettä, otti 5 levypalloa ja tarjoili 3 koriin johtanutta syöttöä. Myös Sofia Rajala (11/4 levypalloa) oli hyvässä heittovireessä. Catzin pisterohmu oli puolestaan joukkueen parhaana palkittu Lena Reshetko (25/18/1/2 riistoa), jonka tupla-tuplan lisäksi samaan ylsi myös Chandrea Jones (16/13/8/3 riistoa). Samarie Walker nosti 14 pistettä ja otti 7 levypalloa, takapelaaja Valencia McFarlandin saldon ollessa 13 pistettä, 8 levypalloa ja 5 syöttöä. Walkeria kentällä tuuraava nuori sentteri Heta Äijänen teki kiitettävät 8 pistettä hänkin.

Catzilla on nyt viikko aikaa ladata akkuja runkosarjan viimeiseen otteluun, joka pelataan lauantaina Urheilutalolla Espoo Unitedia vastaan. Tilanne on se, että kävipä Unitedin huomisessa ottelussa Peli-Karhuja vastaan miten tahansa, saa Catzin ja Unitedin ottelun voittaja suoran välieräpaikan haltuunsa. Pelissä on siis todella suuret panokset kyseessä, joten kannattaa varata lauantai-iltapäivälle pari tuntia aikaa ja tulla kannustamaan kissat voittoon!

Kari Glödstaf
11.3.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy