Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Huikea toinen puoliaika nosti Catzin voittoon Kouvottarista

”Sellaista se on – kun on hyvä”, totesi forssalainen ystäväni kuultuaan Catzin tämäniltaisesta vierailusta Kouvolaan. Vahvan myrskyvaroituksen kevään mitalipeleihin antaneen kissalauman käsi ei tutissut edes siinä vaiheessa, kun emäntäjoukkue Kouvottaret pyyhälsi 21 pisteen karkumatkalle. Catz kokosi rivinsä, hivuttautui kuin vaivihkaa rinnalle ja pyyhälsi lopulta voittoon lukemin 69-80 (45-29) nelikymmenpäisen vieraskannattajajoukon suureksi riemuksi.

Ensimmäinen neljännes enteili hyvää ja vauhdikasta koripalloiltaa, joskaan ei sellaista kuin mitä lopulta saatiin. Alun hermoilun ja molempien joukkueiden vaatimattoman heittopelin jälkeen päästiin korintekotalkoisiin, jossa Kouvottaret piti vieraitaan parin pisteen takamatkalla aina viimeisille minuuteille asti, jolloin Roosa Kosonen ja Veera Pirttinen käänsivät heitoillaan johdon Catzille.

Toinen neljännes oli täystyrmäys, jossa vieraat olivat vastaanottajina. Joukkueen peli sekosi hetkellisesti täysin ja vain muutamassa minuutissa Kouvottaret oli kiihdyttänyt 20 pisteen johtoon. Koska Catz tukki korinalustan täysin, Kouvottaret alkoi pelata palloa kaaren taakse ja Jacqueline Luna-Castron tarkat heitot saivat pahaa jälkeä aikaan. Myös Ida Myllyoja piinasi entisiä seurakavereitaan tehokkaasti. Taukoon mennessä Catz oli saanut supistettua takamatkaa muutamalla pisteellä eron ollessa kuitenkin vielä luvattoman suuri.

- Aika erikoinen peli ja tosi kova nousu, Mika Haakana totesi ottelun tauottua. Me olimme toisella neljänneksellä kärsimättömiä hyökkäyksessä ja päästimme Kouvottaret vastaiskuihin, joissa he ovat parhaimmillaan. He pelasivat erittäin hyvin ja Luna-Castro heitti loistavasti.

Toinen puoliaika alkoi tasaisena. Puolivälissä kissojen peli alkoi vähitellen aueta ja joukkue hiipi yhä vain lähemmäs vastustajaansa. Chandrea Jones ja Lena Reshetko ottivat ryhmän reppuselkään ja viimeiselle neljännekselle lähtiessä ero oli kutistunut yhdeksään. Lopussa kentällä ei ollut enää kuin yksi joukkue ja kun Catz nousi kahden minuutin pelin jälkeen tasatilanteeseen 61-61, ei se enää luovuttanut asemaansa. Camilla Grönbergin kolmosen siivittämänä kissalauma otti irtioton ja lasketteli lopulta tärkeään voittoon.

- Kolmas jakso oli meiltä erittäin hyvää peliä. Siirsimme Lenan pitämään Luna-Castroa, jolloin saimme hänen heittopelinsä pois. Samalla ”Santtu” piti tiukasti (Whitney) Frazierin. Tekemiseemme tuli laatua ja intensiteettiä lisää, Haakana summasi.

Hyvin heittänyt Luna-Castro (24/5) palkittiin oikeutetusti Kouvottarien parhaana, olihan hän Myllyojan (11/5) ohella ainoa kotijoukkueen kaksinumeroisiin pistelukuihin päässyt pelaaja. Catzista ahkerimmin korisukkaa heilutti parhaana pelaajana palkittu Jones (32/6/3 riistoa), jota säestivät tutut nimet Reshetko (14/9/3), Samarie Walker (11/9/2) ja Valencia McFarland (11/7/6/3 riistoa).

Catzin seuraava Naisten Korisliigan ottelu on ensi keskiviikkona, jolloin Urheilutalolle saapuu vanha kilpakumppani Peli-Karhut. Sitä ennen joukkue pelaa kaksi kertaa eurooppalaisen naiskoripallon huippuseuraa TTT Rigaa vastaan. Ottelut pelataan lauantaina 4.3. ja sunnuntaina 5.3. klo 14:00 alkaen, paikkana tietysti Urheilutalo.

Kari Glödstaf
1.3.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy