Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

EBT oli sulaa vahaa Catzin käsittelyssä

Olen nähnyt koripallovuosieni ajan muutaman sellaisen pelin, jossa Catz on ratkaissut voiton aivan ensimmäisten minuuttien aikana. Ensimmäisenä mieleen tulee toissakeväinen ratkaisufinaali Huimaa vastaan, jossa kissat juoksivat vieraiden puolustuksen sekaisin viidessä minuutissa ja latoivat taululle tylyt 17-0, ennen kuin Huiman Chandra Harris pystyi avaamaan joukkueensa pistetilin. Hyvin samanlainen käsikirjoitus oli tämäniltaisessa ottelussa EBT:tä vastaan, jonka kissat vei selvin lukemin 80-55 (51-23).

Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet erittäin tiukkoja, mutta tänään EBT:n askelmerkit jäivät jonnekin matkan varrelle. On melkein masentavaa todeta, että siinä vaiheessa kun taululla oli viiden minuutin jälkeen lukemat 19-2, en jaksanut enää uskoa vieraiden nousuun. Vaikka EBT saikin välillä pelinsä rullaamaan, ei Catzin johto ollut missään vaiheessa uhattuna. Reilun taukojohdon ansiosta innokkaimmat odottivat varmasti sadan pisteen rajan rikkoutumista, mutta toisen puoliajan rennompi pelaaminen pysäytti kissojen pistejahdin hyvissä ajoin ennen toivottuja lukemia.

- Hyvä peli taas ja olen tyytyväinen voittoon. Viimeisissä otteluissa olemme pystyneet rauhalliseen ja maltilliseen pelaamiseen, emmekä kiirehdi tekemisissämme. Kolmannella jaksolla olisi pitänyt pystyä vastaamaan peliin paremmin, mutta tämä on varmasti inhimillistä näillä ottelumäärillä, Catzin valmentaja Mika Haakana summasi joukkueensa otteet.

Catzin puolustuspeli on ollut viimeiset viikot täyttä rautaa ja sen tinkimättömyydestä saatiin tänäänkin vahva näyttö. Etukäteistyön merkitystä ei voi liiaksi korostaa, jos joukkue pysäyttää suvereenisti sekä Forssan Alun Kiana Johnsonin ja heti perään EBT:n Tierra Hendersonin (10/2/2). Yleisöä pitkillä kolmosillaan ihastuttanut Lotta Aaltonen (15/3/2) ja vahvasti korin alla vääntänyt Morgan Bailey (16/7 levypalloa) eivät kaksin jaksaneet hilata joukkuettaan kuiville.

- Pelasimme viisaasti Hendersonia vastaan, Haakana totesi. Hyvä peli Lenalta (Reshetko) ja koko joukkueelta, tosin ei Hendersonillakaan ollut aivan paras heittopäivä. Myös Samarie Walker puolusti erinomaisesti. Hän pelaa viikko viikolta paremmin ja on tuonut ulottuvuudellaan uuden lisän peliimme.

Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu Walker kahmi tupla-tuplan verran tehoja (13/12/4/2 riistoa) ja lähes samat lukemat saavutti myös Chandrea Jones (16/11/4). Polvivaivastaan toipunut ja aikaisemmin päivällä jo A-tyttöjen SM-sarjan ottelussa kovat tehot tehnyt Roosa Kosonen pelasi ennakkoluulottomasti ja heitti 7 pistettä ja kahmi 3 levypalloa. Catzin korihai oli kuitenkin Reshetko, joka otti 19 pisteen ohella 6 levypalloa ja jakoi 4 syöttöä.

- Onnittelut, tulos on hyvin kuvaava. Tuon verran tekemisen tasossa oli eroa vastustajaan nähden. Kaksi hyökkäystä meni kuten olimme valmistautuneet, mutta sitten homma lähti käsistä. Otan syyn omille niskoilleni, koska en pystynyt auttamaan joukkuetta. Olimme liian pehmeitä ja kunnioitimme Catzia liikaa, EBT:n Niko Hellman myönsi avoimesti.

Catzin seuraava Naisten Korisliigan ottelu pelataan jo keskiviikkona, jolloin joukkue kohtaa lähes paikalliskamppailussa Kouvolan Kouvottaret. Ottelu alkaa Mansikka-ahon urheiluhallissa klo 18:30.

Kari Glödstaf
25.2.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy