Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz karisti Vimpelin kolmannella neljänneksellä

Naisten Korisliigan suoraa välieräpaikkaa jahtaava Catz sai tänään vieraita Vimpelistä, joka syksyn kohtaamisessa onnistui katkaisemaan emäntäjoukkueen yli viiden vuoden mittaisen kotivoittojen putken. Tänään vimpeliläisistä ei ollut syksyn yllätyksen uusijaksi, sillä tasaväkisen ensimmäisen puoliajan jälkeen Catz kiihdytti vauhtia ja pudotti vieraansa kyydistä tyylipuhtaasti. Loppulukemat kissoille 68-50 (34-32) ja tärkeät sarjapisteet Lappeenrantaan. Voitolla Catz nousi sarjan kolmannelle sijalle, yhden ottelun Forssan Alkua ja Espoo Unitedia vähemmän pelanneena.

Ottelun ensimmäinen neljännes oli kelpo koripalloa ja pisteitä tehtiin tasaisesti molempiin päihin. Vimpelin tähtipelaaja ja kapteeni Wilesia Hardy osoitti moneen kertaan, miksi häntä pidetään yhtenä sarjan parhaimmista pelaajista. Jatkuvasti tilaa liikkeellään tekevä laituri kiusasi kissapuolustusta ja piti joukkueensa mukana voittokamppailussa. Hardyn tahti vain kiihtyi toisella neljänneksellä, kun Catz ei hyvistä yrityksistä huolimatta saanut palloa korirenkaan läpi, vaan antoi vieraiden astella jatkuvasti kantapäillään. Puoliajalle mentiin emäntien kahden pisteen johdossa, vaikka saumoja karkumatkalle oli vaikka kuinka.

Toinen puoliaika jatkui vielä tovin ensimmäisen kaltaisena, kunnes Lena Reshetkon korit ja Camilla Grönbergin kolmoset repivät eron 12 pisteeseen. Vieraat pyristelivät vastaan vielä tovin, mutta erinomaisesti pelanneen Samarie Walkerin kolme kahden pisteen koria mursivat vimpeliläisten toivon. Chandrea Jones ja Valencia McFarland kaunistelivat vielä piste-eroa kotijoukkueelle suotuisammaksi ja innostuipa ”Santtu” esittelemään taas huikeaa syöttörepertuaariaankin.

- Olen tyytyväinen voittoon, totesi kissaluotsi Mika Haakana. Puolustuspeli oli oikein hyvää läpi ottelun, paria nukahdusta lukuun ottamatta. 18 syöttöä ja 9 menetystä ovat mainioita lukuja näissä otteluissa. Walker pelasi hyvin ja parantaa koko ajan, McFarlandin otteissa oli puolestaan nähtävissä parin viikon pelaamattomuus. Hyvällä tiellä kuitenkin ollaan, tiistain HyPo-ottelu tulee olemaan mielenkiintoinen mittari tekemisemme suhteen.

Vimpelin vaikea alkuvuosi sai jatkoa, eikä tilannetta varmastikaan helpota sentteri Olivia Nashin loukkaantuminen. Vamman laatu ei ole vielä tiedossa, mutta katsomoon näytti siltä, että Nash pyöräytti nilkkansa. Vieraiden valmentaja Jarkko Havu ei lähtenyt arvuuttelemaan vahvistuksensa loukkaantumisen tasoa, vaan kertoi joukkueen tarkkailevan tilannetta ja tekevän sitten ratkaisun, pelatako sarja loppuun kahdella vai kolmella jenkillä. Iltapäivän otteluun hän ei ollut luonnollisestikaan tyytyväinen.

- Tämän päivän peli oli jostain syystä vaatimatonta ja nihkeää. Heittopeli ei ollut sellaista, että olisimme voineet voittaa, minkä lisäksi myös levypallot tuottivat vaikeuksia. Tsemppiä ja itseensä uskomista tämä vaatii, meillä on vielä kuitenkin saumat kuuden parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin.

Catzin parhaana palkittiin oikeutetusti Reshetko, joka teki kauden piste-ennätyksensä (24) ja raapi samalla kokoon 7 levypalloa. Walker nosti korin alta 18 pistettä, kahmi 9 levypalloa ja antoi 3 syöttöä. Jones saalisti tupla-tuplan 13 pisteellä ja 11 levypallolla, minkä lisäksi hän jakoi myös 8 maukasta syöttöä. Vimpelin joukkueen ykkönen oli tupla-tuplaan yltänyt Hardy (22/12 levypalloa/7 syöttöä), jonka lisäksi myös Deven Hunter (10/10 levypalloa) nappasi tupla-tuplan.

Catzin seuraava koitos on jo tiistaina, jolloin Urheilutalolle saapuu sarjajohtaja Hyvinkään Ponteva. Ottelu alkaa klo 18:30.

Kari Glödstaf
11.2.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy