Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz nousi viimeisillä minuuteilla voittoon

Jos oli Catzin joulua edeltävä ottelu EBT:tä vastaan dramaattinen, samaa voi sanoa tämän illan vieraspelistä Äänekoskella, josta kissapaidat kävivät hakemassa kaksi tärkeää sarjapistettä lukemin 70-73 (36-32). Emännät johtivat vielä runsaat kolme minuuttia ennen loppua pisteellä, mutta sitten hallitseva mestari nousi ohi ja pakotti Huiman kanveesiin.

- Tiukille meni, huokaisi helpottunut Catz-valmentaja Mika Haakana. Tosi vaikea ottelu, täytyy olla tyytyväinen voittoon. Meillä on ollut harjoituksissa paljon hyviä juttuja, mutta kentälle mentäessä esiintyy vielä ajoittain rytmittömyyttä. Vielä on siis tehtävää, mutta onneksi on pelejä jäljellä.

Monen katsojan mielenkiinto keskittyi kotijoukkueen uusiin vahvistuksiin, Robin Murphyyn ja Batabe Zempareen. Jos ensimmäisen pelin perusteella pitäisi päättää heidän tulevaisuudestaan, uskon ettei sen enempää kannattajilla kuin valmentaja Mervi Nurmellakaan ole vaikeuksia ratkaisun suhteen – Murphy nimittäin heitti 14 pistettä ja otti 4 levypalloa, Zemparen rohmutessa 17 pistettä ja 11 levypalloa. Kun tähän lisätään vielä Faith Randolphin hurjat tehot (31/8/2/2 riistoa) ja Kenya Robinsonin levypallohallinta (6/16/7), on Huimalla koossa todella vahva hyökkäysnelikko. Tämän ryhmän ulkopuolelta tuleva apu jäi tänään tosin vähäiseksi, sillä heidän lisäkseen vain Riina Kärkkäinen pystyi pisteiden tekoon (2/1/3).

- Huiman uudet vahvistukset ovat fyysisiä ja pelasivat hyvin – ei ole varmastikaan helppoa tulla tällä tavalla mukaan, Haakana totesi. Meillä oli paikka paikoin vaikeuksia puolustukseen palaamisen kanssa ja Randolph rankaisi niistä heti.

Catzin pisterohmu oli väsymättä uurastanut Lena Reshetko (20/7/1). Valencia McFarland äityi etenkin viimeisellä neljänneksellä korintekoon ja merkkautti itselleen 15 pistettä, 3 levypalloa ja 3 syöttöä. Chandrea Jonesin avut olivat tänään etupäässä puolustuksessa, jossa hän kahmi enemmän levypalloja kuin kukaan muu, 11 kappaletta tehden siinä sivussa myös 6 pistettä. Myös Heta Äijänen oli vahvassa iskussa (9/8/2), mutta Catzin suoritus oli etenkin joukkueena tasaisen laadukas.

Catzia ilahduttanee paitsi voitto, myös pitkäaikaispotilas Lotta Hämäläisen paluu pelaavaan kokoonpanoon. Lääkäriltä menomatkalla peliluvan saanut Hämäläinen on lokakuista kentällä piipahtamistaan lukuun ottamatta ollut syrjässä yli vuoden, joten aivan heti hänestä ei ole vanhaan rooliinsa. Tänään peliaikaa tuli hieman yli kaksi minuuttia, mutta jos uusia ongelmia ei ilmene, Lotan peliaika lisääntynee tasaisesti kevättä kohti.

Catzin seuraava Naisten Korisliigan peli on viikon päästä torstaina Kotkassa Peli-Karhuja vastaan. Sitä ennen katse suunnataan Riikaan, jossa Catz pelaa Latvia-Estonia Basketball Leaguen ensimmäiset ottelut paikallista RSU:ta vastaan.

- Perjantaiaamuna harjoitellaan ja sitten lähdetään Riikaan. Vastustajalla on muutama kovan luokan pelaaja ja lähtökohtaisesti RSU on kolmanneksi vahvin vastustajistamme. Tempoa pitää löytää jostain vielä lisää, Haakana pohtii viikonlopun pelejä ajatellen.

Kari Glödstaf
4.1.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy