Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz voittoon jännitysnäytelmässä

Otteluaikaa on jäljellä enää 2:57, kun Tierra Henderson nostaa korin ja siirtää EBT:n viiden pisteen johtoon… Chandrea Jones ja Lena Reshetko vastaavat kahden pisteen heitoilla ja eroa on vain pisteen verran… Minuutti vielä ja Samarie Walker upottaa kaksi pistettä ja Catz johtaa… Valencia McFarlandilla on mahdollisuus sinetöidä ottelu, mutta vapaaheitot epäonnistuvat ja EBT pääsee vastahyökkäykseen… Hendersonin kolmonen epäonnistuu vain kaksi sekuntia ennen loppua ja pisteet matkaavat Lappeenrantaan tuloksella 61-62 (29-31).

Kun Catz ja Espoo Basket Team kohtasivat lokakuussa Urheilutalolla, nähtiin tiukka ja tasaväkinen ottelu, joka päättyi kissapaidoille lukemin 86-80. Espoonlahden urheiluhallissa laitettiin vielä paremmaksi, sillä alkuillan jännitysnäytelmä ratkesi vasta viimeisten minuuttien aikana. Sitä ennen mentiin vuorotahtia päästä päähän, vaikka molemmilla joukkueella olikin etsikkoaikansa.

- Aika tiukille meni, myönsi helpottuneen oloinen Catz-luotsi Mika Haakana. Nousimme hyvin vaikeasta tilanteesta ja maltoimme pelata rauhallisesti. Toki meillä oli onneakin mukana, sillä kumpikin joukkue heitti tänään huonosti.

Espoolaisten hyökkäyspeli oli juuri sellaista kuin saattoi odottaa. Veteraanihyökkääjä Lotta Aaltonen (18/3/2) ja tupla-tuplan napannut amerikkalaislaituri Henderson (25/12/4/4 riistoa) johtivat joukkueen hyökkäyspeliä ja tekivät kaikkiaan 70 % EBT:n pisteistä. Catzin kahden parhaan vastaava luku oli hieman pienempi, sillä Reshetko (20/8/29 ja niin ikään tupla-tuplan napannut Walker (12/10/2) jäivät 51 %:in. McFarland (11/3/5/3 riistoa) ja Veera Pirttinen (9/2 levypalloa) pääsivät myös hyvin pisteille, kun taas viime kohtaamisessa loistanut Jones (9/11/3/3 riistoa) puolustettiin tehokkaasti pois parhailta heittopaikoilta.

- Puolustuspelimme oli tänään hyvää, Haakana kehui. Hyökkäyksemme rytmi on sen sijaan vielä puutteellista ja heittopelimme on takalukossa. Harjoittelun ja yhteisten kokemusten kautta saamme sen kyllä toimimaan, mutta paljon on vielä tehtävää.

- Olemme myös taktisesti hyvin kaukana siitä, mitä olemme parhaimmillamme olleet. Kun tulee vaikeuksia, emme pysty reagoimaan niihin joukkueena. Peli pitää pitää hyvin yksinkertaisena, mutta uskon että joulutauon aikana saamme siihenkin harjoittelun kautta parannusta.

Catz lähtee joulutauolle varsin kelvollisista asemista. Neljä voittoa viidestä viimeisestä ottelusta ovat nostaneet kissat sarjataulukon neljännelle sijalle ja eroa toisena olevaan Forssan Alkuun on enää neljä pistettä. Kevätkierroksesta tulee mielenkiintoinen, sillä ero Hyvinkään Pontevaankaan ei ole kuin kahdeksan pistettä ja mikäli joukkueiden ristiin pelaaminen jatkuu keväällä samaa tahtia kuin mitä se on ollut, sarjataulukko voi muuttua merkittävästikin ennen kuin pudotuspelijoukkueet ovat selvillä.

Catz ja Catz-tiedotus toivottavat tämän tekstin myötä jokaiselle kannattajalle ja satunnaiselle ohikulkijalle Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta. Palataan asiaan koripallon merkeissä taas vuoden vaihteen jälkeen!

Kari Glödstaf
17.12.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy