Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzin kiri ei riittänyt – Kouvottaret voittoon jatkoerässä

Jos joku kuvitteli, että Kouvottarien lokakuinen kotivoitto Catzista oli onnenkantamoinen, hän oli väärässä. Urheilutalolla nähtiin erittäin energinen vierailija, joka ei kuvia kumarrellut eikä emännille nöyristellyt, vaan kamppaili joka pallosta loppuun asti. Se palkittiin, sillä Kouvottaret juotti Catzille toistamiseen tappion karvasta kalkkia, tällä kertaa tosin vasta jatkoerän jälkeen lukemin 72-80 (26-39, 64-64).

Ottelu alkoi tasaväkisesti. Molemmissa päissä nähtiin turhan avointa puolustamista ja pisteitä ropisi lähes tasatahtiin. Toisella neljänneksellä Kouvottaret lisäsi tempoa ja nykäisi tauolle mentäessä 13 pisteen kaulan. Vierailijoiden hyökkäyspelissä oli enemmän intensiteettiä ja juonikkuutta kuin Catzilla, jonka luovuus näytti liian usein pysähtyvän kaarelle. Edellisten otteluiden hyvät otteet tuntuivat jääneen pukukoppiin.

Toiselle jaksolle tuli huomattavasti paremmin latautunut Catz. Pallo ja pelaajat alkoivat liikkua sähäkämmin ja piste-ero kaventui jo neljään, ennen kuin vieraat saivat helpotettua tilannetta kahdella tärkeällä kolmosella. Viimeiselle neljännekselle lähdettäessä ero oli kymmenen pistettä, mutta kissat saivat hurjalla taistelulla tasoitettua pelin vain minuuttia ennen loppua. Jatkoaika osoittautui kuitenkin pettymykseksi, sillä peli-ilmeensä takaisin saanut Kouvottaret viimeisteli tehokkaammin ja vei lopulta ansaitut vieraspisteet. Lena Reshetko myönsi ottelun olleen kaksijakoinen:

- Olimme alussa laiskoja ja hitaita, emmekä kommunikoineet riittävästi. Muutimme toiselle jaksolle hieman asioita, aloimme taistella ja pelata aggressiivisemmin. Olisimme voineet voittaa, jos alku olisi ollut parempi.

Catzin pahimmat ongelmat olivat tänä iltana puolustuksessa. Vastustajalle annettiin liikaa tilaa niin puolipitkissä kuin pitkissäkin heittopaikoissa, mikä näkyi valitettavan usein myös tulostaululla. Levypallopelaaminenkaan ei ollut niin aggressiivista ja tehokasta kuin mitä sen pitäisi olla, vaikka joukkue raapikin tänään sillä osastolla voiton.

- Jos annat tällaisen eron, on todella vaikeaa tulla näin hyvää joukkuetta vastaan takaisin peliin, Mika Haakana totesi ottelun jälkeen. Meidän olisi pitänyt pelata alusta lähtien kovaa. Samanlainen intensiteetti pitäisi olla koko ottelun ajan, tämän vuoden sarjassa ei viimeisen 17 minuutin pelaaminen riitä. Kouvottaret ansaitsi silti ehdottomasti voiton.

Catzin parhaana palkittiin loppua kohden huomattavasti parantanut Samarie Walker (15/7/2), eniten pisteitä rohmusivat puolestaan tupla-tuplan napannut Reshetko (23/14/2) ja fanien marraskuun pelaajaksi äänestämä Chandrea Jones (17/8/1). Uusi pelintekijä Valencia McFarland pelasi pirteästi ja Roosa Kosonen taisteli esimerkillisesti. Kouvottarien pistehai oli parhaan pelaajan palkinnon saanut ja niin ikään tupla-tuplan saalistanut Whitney Frazier (25/12 levypalloa). Ida Myllyoja esiintyi näkyvästi Bianca Bartonin rakentaessa oivasti peliä.

Catzin seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 10.12. Urheilutalolla, jolloin vastaan asettuu Forssan Alku. Ottelu alkaa klo 17:00. Tervetuloa!

Kari Glödstaf
7.12.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy