Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz haki vieraspisteet Vimpelistä

Syksyllä Catzin kotitaian rikkoneesta Vimpelin Vedosta ei ollut omalla parketillaan tempun uusijaksi, sillä piristymisen merkkejä osoittanut kissajoukkue näytti tasonsa lyhyen alkuyskähtelyn jälkeen. Ennen ottelua Vedon valmentaja Jarkko Havu kertoi tulevan koitoksen olevan paras mahdollinen mittari heidän uusitulle kokoonpanolleen, mutta aivan tämänpäiväisen kaltaista tulosta hän tuskin toivoi. Catz otti pisteet mukaansa suvereenin esityksen jälkeen lukemin 54-75 (25-42).

Ottelu alkoi Catzin osalta nikotellen ja ViVe otti vetovastuun. Piste-ero pysyi kuitenkin pienenä, kiitos emäntien vaatimattoman viimeistelyprosentin. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen oltiin tilanteessa 19-18, jonka Catz kuittasi heti toisen neljänneksen alussa. Kissat kasvattivat piste-eroa tasaisesti ja kun toinen neljännes päättyi Catzille 6-24, alkoi vaakakuppi kääntyä lopullisesti vierailijoille. Puoliajalle mentiin Catzin selkeässä 17 pisteen johdossa.

- Ottelu käännekohta oli toisen neljänneksen lopussa, jolloin löysimme sopivan viisikon pysäyttämään Vedon hyökkäykset, Mika Haakana kertoi ottelun jälkeen. Palloscreenien puolustamisessa on silti vielä paljon tehtävää, mutta voittona tämä oli tietysti äärimmäisen tärkeä.

Toinen puoliaika ei muuttanut valtasuhteita parketilla. Huikealla pelipäällä olleen Chandrea Jonesin (19/14/4/4 riistoa) johdattama Catz hyökkäsi tehokkaasti joka suunnasta ja sai estettyä etukäteen vaikeaksi tiedetyn Wilesia Hardyn korintekoyritykset kerta toisensa jälkeen. Hardyn jääminen 11 pisteeseen (10 levypalloa/4 syöttöä) oli varmasti yksi tämän ottelun ratkaisuista. Viimeisellä neljänneksellä ei voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

Kotijoukkueen hyökkäyspeli ei onnistunut aivan parhaalla mahdollisella tavalla heittoprosentin jäädessä kolmeenkymmeneen. Ulriikka Latvala (13/3/1) puolustettiin aivan alkua lukuun ottamatta sivuun, eikä taitavista amerikkalaisistakaan ollut tänään riittävästi apua. Laajalla rintamalla pelanneen Catzin pisterohmu oli Jones, jonka lisäksi myös Camilla Grönberg (17/4 levypalloa), Ariel Massengale (13/2/1) ja Lena Reshetko (11/5/4) pääsivät kaksinumeroisiin pistelukuihin. Jones, Samarie Walker ja Heta Äijänen hallitsivat korinalustaa ja pisteapua tuli tällä kertaa myös penkiltä, jokaisen pelaajan onnistuessa myös korinteossa.

- Olen toisinaan kommentoinut kärkkäästi erotuomareita, mutta välillä täytyy antaa positiivistakin palautetta. Sekä Hyvinkäällä että tänään Vimpelissä oli loistavaa tuomarityöskentelyä. Linja piti alusta loppuun ja käsillä pelaaminen karsittiin heti pois. Erinomaista, Haakana antoi kehuja ottelun erotuomarikaksikolle.

Catzin seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 7.12. Urheilutalolla, jolloin vastaan asettuu kotiparketillaan kissalauman voittanut Kouvottaret. Pystyykö Ida Myllyojan ja Ulriikka Nuolikosken edustama kouvolalaisryhmä samaan myös Lappeenrannassa? Se nähdään kello 18:30 alkaen. Tervetuloa!

Kari Glödstaf
3.12.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy