Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz palasi voittojen tielle – Grönberg pommitti Huiman kumoon

Pudotuspelipaikan ulkopuolelle valahtaneen Catzin otteissa alkaa näkyä vähitellen valoa. Lauantainen vierailu Hyvinkäälle ei vielä kartuttanut pistepottia, mutta tänään Urheilutalolle saapunut Äänekosken Huima sai kokea kissapaitojen otteiden kohentumisen. Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen kotijoukkue ei antanut vierailijoille enää mahdollisuutta, vaan kaasutti lopulta varmaan voittoon numeroin 102-82 (50-39). Vaikka tulos on tietysti tärkeä, merkittävää on, miten se saavutettiin.

Ottelun ensimmäinen neljännes oli varovaista ja paikoin huolimatontakin pelaamista. Tilanteet soljuivat päästä päähän ja vaikka koreja tehtiinkin kiitettävään tahtiin, oli molempien otteissa hienoista tukkoisuutta. Ariel Massengale oli mainiolla pelipäällä ja piti pisteillään Huiman kurissa, Samarie Walkerin hallitessa puolustuspään korinalustaa. Viiden pisteen neljännesjohto kasvoi erätauolle mennessä yhteentoista, kun Camilla Grönberg rankaisi entistä joukkuettaan viidellä kolmosella. Riina Kärkkäinen piti vielä tässä vaiheessa Huiman toivoa yllä.

- Olen odottanut tällaista kolmosrumbaa etenkin kotikentällä, totesi syystäkin tyytyväinen Grönberg ottelun jälkeen. Oli helppo laittaa palloa koriin, kun sai niin hyviä syöttöjä. Tänään pelasimme ehjän kokonaisuuden ja saimme kaikki mukaan hyökkäykseen, emmekä olleet vain parin pelaajan varassa.

Kolmas neljännes oli ratkaiseva. Catz heitti Lena Reshetkon johdolla kaikkiaan 38 pistettä, eikä vain kahdeksan pelaajan rosterilla matkassa olleesta Huimasta ollut vastaamaan tähän rynnistykseen. Kuviot alkoivat kulkea entistä paremmin ja niin Massengale kuin Chandrea Joneskin jakelivat huippusyöttöjä ympäri kenttää. Neljäs neljännes oli enää vain kosmetiikkaa, sillä ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Molemmat valmentajat jakoivat lopussa peliaikaa kaikille pelaajille, joten kentällä nähtiin paikoin hyvin erikoisiakin viisikoita.

- Olen todella tyytyväinen, että voitettiin pitkästä aikaa, Mika Haakana myönsi taiston tauottua. Hyökkäysesityksessä oli paljon hyvää, mutta puolustuspäässä on vielä parannettavaa. Ehkä olemme olleet hieman liian kunnianhimoisia tähän asti: tänään pelasimme yksinkertaisemmin ja pyrimme tekemään muutamia juttuja hyvin ennemmin kuin monta huonommin. Menetyksiä oli vähän liikaa, mutta syöttöpelimme alkaa parantua.

Catzin parhaana palkittiin joukkueen kapteeni Reshetko (15/7/5), kun taas pisterohmuna hääri Grönberg (21/2/2). Jones (16/4/2), Massengale (14/4/6) ja tupla-tuplan napannut Walker (14/12/1) pääsivät kaikki yli kymmenen pisteen. Huiman parhaaksi valittu Faith Randolph oli hurjassa vireessä (25/5/2/3 riistoa), eikä Kenya Robinsoninkaan (18/8/2/3 riistoa) tossua tuntunut painavan, vaikka ikinuori taistelija uurasti yli 33 minuuttia.

Catzin seuraava kotiottelu pelataan ensi keskiviikkona Urheilutalolla, jolloin vastaan asettuu Kouvottaret. Sitä ennen kissat vierailevat lauantaina Vimpelissä kokemassa paikallisen Vedon ottelukunnon.

Kari Glödstaf
30.11.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy